ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κυκλοφόρησαν τα διπλά self test: Ανιχνεύουν κορονοϊό και γρίπη - Πώς γίνονται και πόσο κοστίζουν;

Τα διπλά self test ανιχνεύουν τον Covid και τη γρίπη τύπου Α’ ή Β’!
1
'
Κυκλοφόρησαν τα διπλά self test: Ανιχνεύουν κορονοϊό και γρίπη - Από πού θα τα προμηθευτείτε; Self_Test

Έφτασαν και στη χώρα μας τα διπλά self test τα οποία ανιχνεύουν και κορονοϊό και γρίπη, αναγνωρίζουν δηλαδή αν νοσούμε από covid, ή από γρίπη τύπου Α’ ή Β’.

Η τιμή του διπλού self test είναι κοντά στα 10 ευρώ, ανάλογα και με την εταιρεία προμήθευσης, ενώ η διαδικασία ανίχνευσης είναι η ίδια με του απλού self test.

Διπλό self test: Πώς γίνεται

Εικόνα
διπλο self test

Τα διπλά self test λειτουργούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με αυτά που κάναμε μέχρι τώρα για τον κορονοϊό. Η μόνη διαφορά είναι πως είναι διπλά, διαθέτουν δηλαδή δύο θέσεις ανίχνευσης και έτσι μπορούμε μέσα σε 10 λεπτά να δούμε αν είμαστε θετικοί, είτε στον κορονοϊό είτε στη γρίπη.

Βάζουμε λοιπόν μία σταγόνα υγρού για τον κορονοϊό και μία για τη γρίπη. Στην περίπτωση που προκύψει θετικό αποτέλεσμα στην πρώτη θυρίδα του κορονοϊού, θα εμφανιστεί μια κόκκινη γραμμή κάτω από το γράμμα Τ. Στην περίπτωση της γρίπης, εάν είναι τύπου Β, η γραμμή θα εμφανιστεί στο συγκεκριμένο γράμμα και εάν είναι τύπου Α στο αντίστοιχο γράμμα.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Το προϊόν που χρησιμοποιούμε καθημερινά και είναι σύμμαχος κατά του ιού- Δεν είναι οι μάσκες και τα αντισηπτικά

Εικόνα
self test

Για το θέμα αυτό μίλησε στην ΕΡΤ ο Μιχάλης Ζαννέτος, ταμίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε ο κ. Ζαννέτος: «Είναι το ίδιο εύκολο, όπως ήταν και το τεστ που κάναμε μέχρι τώρα για τον covid. Δεν αλλάζει κάτι ριζικά. Έχει δύο ενδείξεις. Είναι τεστ να διευκρινίσουμε το οποίο δεν γίνεται στα φαρμακεία. Μπορεί απλά ο κάθε πολίτης να το προμηθευτεί και να το κάνει στο σπίτι του. Είναι σημαντικό να το κάνει. Έχει σημασία με την έννοια ότι πρόκειται για δύο σοβαρούς ιούς και ο ιός που προκαλεί τη νόσο covid, αλλά και ο ιός της γρίπης είναι δύο σημαντικοί που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία, ειδικά των ευαίσθητων ομάδων, οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζει κάποιος έγκαιρα αν έχει αυτούς τους δύο ιούς.

Ο κόσμος ακόμα δεν το γνωρίζει. Δεν το ζητάνε δηλαδή. Τώρα περιμένουμε σιγά-σιγά ότι θα αρχίσουν να το γνωρίζουν και το συγκεκριμένο τεστ και κάποιοι ενδεχομένως να το ζητήσουν. Η γρίπη ακόμη είναι σε χαμηλά επίπεδα. Βέβαια είναι σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με άλλες χρονιές. Το καλοκαίρι μόνο είχαμε σχεδόν πενταπλάσια περιστατικά γρίπης από προηγούμενες χρονιές, αλλά ακόμη είναι σε χαμηλά επίπεδα. Αναμένουμε έξαρση το προσεχές διάστημα.

Αυτή τη στιγμή περισσότερο κυριαρχούν κάποιες άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού. Καταγράφεται έξαρση των περιστατικών που δεχόμαστε στα φαρμακεία για ιώσεις του αναπνευστικού όχι μόνο covid, αλλά και γενικότερα ιώσεις του αναπνευστικού συστήματος. Και όπως είπατε, ο κόσμος ζητάει και διάφορα άλλα σκευάσματα για να αντιμετωπίσει στα πλαίσια της αυτοφροντίδας τα συμπτώματα που προκαλούν αυτές τις ιώσεις, όπως είναι ο βήχας, ο πονόλαιμος, αγοράζει κάποιες βιταμίνες για ενίσχυση του ανοσοποιητικού του».

Μάθετε ακόμα: Γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν κόλλησαν ποτέ κορoνοϊό;

Αγαπημένο