ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κορονοϊός - Υποπαραλλαγή «Κένταυρος»: Πιο μεταδοτική λένε οι ειδικοί - Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Η υποπαραλλαγή «Κένταυρος» της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στην Ινδία!
2
'
Κορονοϊός - Υποπαραλλαγή «Κένταυρος»: Πιο μεταδοτική λένε οι ειδικοί - Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής Υποπαραλλαγή_Κένταυρος

Η υποπαραλλαγή «Κένταυρος» της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού βρίσκεται σε έξαρση στην Ινδία, ενώ έχει ήδη φτάσει στην Ευρώπη και σύμφωνα με τους ειδικούς, αναμένεται να φτάσει σύντομα και στην Ελλάδα.

Πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία, τον Μάιο και έχει εντοπιστεί από τότε σε περίπου 10 άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Γερμανίας και του Καναδά.

Για την υποπαραλλαγή της Όμικρον και την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Οι μέχρι τώρα παραλλαγές προκαλούσαν νόσηση του ανώτερου αναπνευστικού, εάν συνεχιστεί αυτό για εμάς είναι καλό διότι δεν θα έχουμε διασωληνώσεις, δεν θα έχουμε θανάτους.

Ενώ, επίσης τόνισε πως «Θα έρθει σύντομα και στην Ελλάδα η υποπαραλλαγή Κένταυρος».

Ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας, δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» σχετικά με την υποπαραλλαγή «Κένταυρος» ότι όταν η μεταδοτικότητά είναι μεγάλη, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα συμπτώματα είναι πιο ήπια. Γεγονός που «μας κάνει να μην ανησυχούμε, αν και δεν ξέρουμε πολλά για την υποπαραλλαγή Κένταυρος».

Εικόνα
ΥΠΟΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ

Μάθετε ακόμη: Κορονοϊός: Οι μισοί άνθρωποι που νοσηλεύθηκαν, έχουν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα μετά από δύο χρόνια

Και στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που (ο Κένταυρος) βρέθηκε στην Ινδία και δεν έχουμε πολλούς θανάτους».

«Έχουμε έναν μεταδοτικό ιό που δεν φαίνεται να είναι θανατηφόρος», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ωστόσο πως είναι σημαντικό να προστατεύουμε τα ευάλωτα άτομα από την πανδημία.

Από την πλευρά της, μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1 η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, ανέφερε πως η συγκεκριμένη υποπαραλλαγή «δεν είναι παράγοντας ανησυχίας, όμως το γεγονός ότι μεταδόθηκε εύκολα στην Ινδία, μας βάζει ένα ερωτηματικό για το πόσο μεγάλη μεταδοτικότητα έχει».

Εικόνα
ΥΠΟΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) τη χαρακτήρισε ως «παραλλαγή υπό παρακολούθηση» στις 7 Ιουλίου, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι θα μπορούσε να είναι πιο μεταδοτική ή να συνδέεται με πιο σοβαρή ασθένεια, αλλά τα στοιχεία δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) παρακολουθεί, επίσης, στενά τη νέα παραλλαγή, ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά δείγματα για να εκτιμηθεί η σοβαρότητά της.

Δείτε επίσης: Έχεις νοσήσει από κορονοϊό; Μάθε πόσο ευάλωτος είσαι στην κατάθλιψη!

Αγαπημένο