ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κορονοϊός: Γιατί όλοι κολλάνε την μετάλλαξη Omicron;

Έρευνα έδειξε γιατί η μετάλλαξη Omicron είναι πιο μεταδοτική
22.07.2022
1
'
Κορονοϊός: Γιατί όλοι κολλάνε την μετάλλαξη Omicron; Κορονοϊός

Επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Gladstone στην Καλιφόρνια σε συνεργασία με την startup εταιρεία Curative Inc. αποκαλύπτει νέα χαρακτηριστικά της παραλλαγής Omicron που θα μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί είναι πολύ πιο μεταδοτικό στέλεχος από άλλες παραλλαγές του κορονοϊού.

Στη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences, η ομάδα χρησιμοποίησε σωματίδια που μοιάζουν με ιούς (VLPs) για να μελετήσει τις δυνατότητες συναρμολόγησης και εξουδετέρωσης της παραλλαγής Omicron.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Κορoνοϊός: Το σύμπτωμα που θα σας δείξει ότι κολλήσατε την υποπαραλλαγή Omicron

Εικόνα
Κορονοϊός

 

Η μετάλλαξη Omicron, βρέθηκε να είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και οι ερευνητές για να μάθουν περισσότερα μελέτησαν τα VLP αντί για τον ίδιο τον ιό για λόγους ασφαλείας.

Για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα μοναδικά χαρακτηριστικά μεταδοτικότητας της παραλλαγής Omicron, οι ερευνητές μελέτησαν και ανέλυσαν χαρακτηριστικά τεσσάρων μοντέλων VLP τεσσάρων αξιοσημείωτων παραλλαγών του SARS-CoV-2: Omicron, Δέλτα, B.1.1 και B.1.

Όλα δοκιμάστηκαν έναντι δειγμάτων αντι-ορών που ελήφθησαν από μολυσμένους ασθενείς. Διαπίστωσαν ότι οι αντι-οροί από ασθενείς ήταν περίπου 15 φορές λιγότερο αποτελεσματικοί έναντι της Omicron από το Β.1, το αρχικό στέλεχος, παρόλο που η εξουδετερωτική δράση των δύο δόσεων του εμβολίου αυξήθηκε. Και εξετάζοντας πιο προσεκτικά τη μετάλλαξη N που κάνει την Omicron διαφορετική από άλλα στελέχη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι επέτρεψε στον ιό να εισέλθει στα κύτταρα-ξενιστές πιο εύκολα και του έδωσε επίσης 4,5 φορές υψηλότερη συγκρότηση.

Αυτά τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η Omicron είναι πιο μεταδοτική λόγω πολλών παραγόντων – της συγκρότησής της, της αποτελεσματικότητας της να εισβάλλει στα κύτταρα και των ικανοτήτων της ως προς την εξουδετέρωση των αντισωμάτων.

Ρίξε μια ματιά: Κορονοϊός - Υποπαραλλαγή «Κένταυρος»: Πιο μεταδοτική λένε οι ειδικοί - Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Αγαπημένο