ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο μήνας που ενδέχεται να επιστρέψουν τα μέτρα

Η εξέλιξη της πανδημίας θα κριθεί από την πορεία και την αυξητική τάση των κρουσμάτων!
25.07.2022
1
'
Κορονοϊός: Αυτός είναι ο μήνας που ενδέχεται να επιστρέψουν τα μέτρα Κορονοιός

Μπορεί από την 1η Μαίου τα περισσότερα μέτρα για την πανδημία να έχουν αρθεί, όμως είναι πάντα στο τραπέζι και σε περίπτωση που τα νούμερα δείξουν κίνδυνο, τότε θα επαναξιολογηθούν. Αυτό είχε επισημάνει από το Πάσχα και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος είχε τονίσει ότι τα πάντα θα αξιολογηθούν τον Σεπτέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στο Mega, ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως «η μεταδοτικότητα είναι μεγάλη και μας ενδιαφέρει να βλέπουμε τα κρούσματα που έχουν συμπτώματα, αλλά και το πώς εξελίσσεται, εάν δηλαδή εξελίσσεται σε νοσηλεία».

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Κορονοϊός: Γιατί όλοι κολλάνε την μετάλλαξη Omicron;

Τι θα γίνει με την πανδημία το φθινόπωρο

Η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), Άντρεα Αμόν, μιλώντας στην ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον κορονοϊό τόνισε πως: «Έχουμε δει ότι πολλές χώρες θα προετοιμαστούν για τις εκστρατείες εμβολιασμού λίγο πιο αργά, τον Σεπτέμβριο ή αργότερα, θα χρειαστούν λοιπόν κάποιες προσπάθειες να επιτευχθεί τώρα μια άμεση εκστρατεία γιατί μέχρι τον Σεπτέμβριο πιστεύουμε ότι οι περισσότερες χώρες θα είναι στην κορυφή ή πάνω από την κορυφή κι έτσι ο αντίκτυπος για την ενισχυτική δόση θα είναι μικρότερος. Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποια θα είναι η επιδημιολογική κατάσταση το φθινόπωρο, ποια θα είναι η παραλλαγή που θα κυκλοφορεί».

Επιπλέον ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι: «είμαστε προς την κορύφωση ενός κύματος που υπάρχει, υπάρχει ακόμα αυξητική πορεία η οποία αρχίζει να σταθεροποιείται. Το έντονο αυτό κύμα βγάζει νοσηλείες σε απλές κλίνες που δεν μεταφέρονται όμως σε ΜΕΘ. Είναι σημαντικό γιατί μας βοηθάει να κάνουμε τον σχεδιασμό μας, στις απλές κλίνες έχουμε αύξηση, ενεργοποιήθηκε ήδη ένα σχέδιο αύξησης κλινών, που θα είναι γύρω στις 500 κλίνες. Θεωρούμε ότι με αυτά τα μέτρα θα καλυφθούν τα κενά στο λεκανοπέδιο, στην περιφέρεια τα πράγματα είναι πιο ομαλά. Αυτή τη στιγμή το ΕΣΥ πιέζεται, οι άνθρωποι πρέπει να πάρουν την άδειά τους, αντίστοιχα τον Ιούλιο γίνονται πολλές επεμβατικές πράξεις καθώς ο κόσμος μετά πηγαίνει στις διακοπές του. Ο Ιούλιος θα είναι πιεστικός αλλά ελεγχόμενα. Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί και ήταν σε αναστολή, ξεκίνησαν 6.212 σήμερα είναι 2. 148 άτομα σε αναστολή. Εκ του αποτελέσματος, αυτό το μέτρο, που δεν ήταν ευχάριστο, έχει μειώσει κατά 65 % όσους ήταν σε αναστολή. Αυτοί που νοσούν και ήταν σε αναστολή, επιστρέφουν μέχρι να λήξει το πιστοποιητικό νόσησης, δηλαδή στο 6μηνο.

Αυτή τη στιγμή έχουμε μεταλλάξεις που είναι υπερμεταδοτικές, άρα και τα κρούσματα είναι περισσότερα. Οι ειδικοί λένε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι έως τριπλάσιος από τον δηλωθέντα. Πλέον, επειδή δεν έχουμε τον απόλυτο δειγματοληπτικό έλεγχο και έχουμε πιο στοχευμένο έλεγχο, είναι λογικό η θετικότητα να είναι μεγάλη. Η λογική που γυρνούν όλες οι χώρες στο τεστ, είναι ότι όταν αισθάνεσαι ότι έχεις συμπτώματα, πας και κάνεις τον έλεγχο».

Με αυτές τις δηλώσεις ο Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης μέτρων τον Σεπτέμβριο, ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων και τις μεταλλάξεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.

 

 

Ρίξε μια ματιά: Ιός του Δυτικού Νείλου: Επιβεβαιώθηκε κρούσμα στη Λάρισα το οποίο είναι το πέμπτο στη χώρα - Πώς μεταδίδεται και τα μέτρα προφύλαξης

Αγαπημένο