ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κορoνοϊός: 4 προβλήματα υγείας που "απειλούν" όσους αναρρώνουν από τη νόσο

Δείτε τι μπορεί να αντιμετωπίσετε όσο αναρρώνετε από τον covid-19
04.04.2022
2
'
Κορoνοϊός: 4 προβλήματα υγείας που "απειλούν" όσους αναρρώνουν από τη νόσο Covid

Μελέτες που έχουν γίνει στην Αμερική, έχουν δείξει πως είναι πιθανόν, κάποιος που νόσησε από covid-19 και το ξεπέρασε, μακροχρόνια να εμφανίσει άλλα συμπτώματα που να αφορούν διαφορετικά προβλήματα υγείας. Ακόμη λοιπόν και αν η λοίμωξή σας τελείωσε, διατρέχετε κίνδυνο για κάποιους μήνες μετά την ανάρρωσή σας.

Ο καθηγητής Νευρολογίας Dr. José Biller, πρόεδρος του Τμήματος Νευρολογίας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Loyola και διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής COVID, στο Σικάγο, ανέφερε πως "Οι πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις συμπεριλαμβάνουν πολλά προβλήματα, που προσβάλλουν διαφορετικά όργανα, όπως τους πνεύμονες αλλά και την καρδιά. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι παρενέργειες ενδέχεται να εμφανιστούν ακόμη και ένα χρόνο μετά την αρχική λοίμωξη και προσβάλλουν το 10-20% των νοσούντων που είναι ένα σημαντικό ποσοστό. 

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Σε ποια μέρη και με ποιες δραστηριότητες είναι πιο εύκολο να κολλήσουμε;

Ανάμεσα στα προβλήματα υγείας που ενδέχεται να προκύψουν είναι:

  • Ο σακχαρώδης διαβήτης

  • Προβλήματα ψυχικής υγείας

  • Κόπωση

  • Φλεβική θρόμβωση

Μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο στην ιατρική επιθεώρηση BMJ έδειξε αύξηση κατά 35% στα περιστατικά αγχωδών διαταραχών μετά την COVID. Οι αναρρώσαντες διέτρεχαν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν κατάθλιψη.

Άλλη μελέτη, που διεξήχθη αμιγώς σε ασθενείς οι οποίοι ξεπέρασαν την COVID στο σπίτι, έδειξε ότι το 20% εξ αυτών εκδήλωσε κατάθλιψη. 

Εικόνα
istock

Αντιμετώπιση:

Παρότι οι κίνδυνοι από τη νόσηση από κορονοϊό είναι αρκετοί, οι ειδικοί μας διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού. Το σημαντικότερο όλων είναι η προστασία και η πρόληψη. Η συμβολή του εμβολίου είναι σημαντική.

Ειδικά αν έχετε νοσήσει από covid-19 φροντίστε περισσότερο τον εαυτό σας και το ανοσοποιητικό σας. Η σωστή διατροφή και ο καλός ύπνος είναι πάντα ωφέλιμα. Αν έχετε επίμονα συμπτώματα μετά την covid, συμβουλευθείτε τον γιατρό σας.

Δείτε ακόμη: Κορονοϊός: Έρχεται η τέταρτη δόση εμβολίου "Απαραίτητη για τις νέες μεταλλάξεις"

 

Αγαπημένο