Κόκκινο κρασί και καρκίνος: Ποια η σύνδεσή τους στους άντρες;
Από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής του Tirgu Mures στη Ρουμανία, αξιολογήθηκαν 17 μελέτες που περιείχαν στοιχεία 611.169 ατόμων. Παρόλο που διαπιστώθηκε ότι η μέτρια κατανάλωση κρασιού δεν αύξησε αλλά ούτε και μείωσε τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη, περαιτέρω ανάλυση έδειξε ότι η μέτρια κατανάλωση λευκού κρασιού αύξησε τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη κατά 26%, ενώ η μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού είχε προστατευτική επίδραση μειώνοντας τον κίνδυνο κατά περίπου 12%.
Σημείωσε δε ότι «μέτρια κατανάλωση» νοείται 1 ποτήρι ημερησίως. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι το κόκκινο κρασί περιέχει 10 φορές μεγαλύτερη ποσότητα πολυφαινολών που είναι γνωστό ότι αποτελούν ασπίδα προστασίας ενάντια σε πολλές νόσους και διάφορους τύπους καρκίνου.