ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κι όμως τα λουλούδια είναι σαν θεραπεία! Δες για ποιους

Τι έδειξε έρευνα από την Αμερικανική Εταιρεία Φυτοκομίας
28.02.2021
3
'
louloudia-therapia

Eίναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι να κάνεις αν πρόκειται να επισκεφτείς κάποιον που είναι σε φάση ανάρρωσης. Να του πας λουλούδια. Πιθανόν η κίνηση αυτή να οφείλεται στην ευγένεια της ψυχής σου. Όμως καλό είναι να μάθεις πόσο καλό πραγματικά κάνεις με αυτή σου την κίνηση. Η Αμερικανική Εταιρεία Φυτοκομίας (ASHS) διενήργησε μια έρευνα αξιολογώντας εάν τα φυτά έχουν θεραπευτικές επιδράσεις σε χειρουργημένους ασθενείς και τα αποτελέσματα ήταν συγκλονιστικά.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της μελέτης, οι ασθενείς σε μετεγχειρητική παρακολούθηση και φροντίδα οι οποίοι ανάρρωναν σε δωμάτια με λουλούδια είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και καρδιακό ρυθμό, χαμηλότερα ποσοστά πόνου, άγχους και κόπωσης. Με βάση, όσο επιβεβαιώνει η επιστήμη λοιπόν, έχεις ένα λόγο παραπάνω να ακούσεις την καρδιά σου και να πάρεις λουλούδια για τα αγαπημένα σου πρόσωπα που προσπαθούν να ανακάμψουν από έναν πρόβλημα υγείας.

Ποιοι ασθενείς έχουν την τάση να αναρρώνουν πιο γρήγορα;

Ποιοι λοιπόν αναρρώνουν πιο γρήγορα; Εκείνοι που δεν το βάζουν κάτω. Έρευνα που διεξήχθη από το University of East Anglia στο Norwich έδειξε ότι οι ασθενείς που υποφέρουν από πόνο στον ώμο αλλά προσπαθούν να διατηρήσουν την κινητικότητα και την αισιοδοξία τους έχουν πιο γρήγορη ανάρρωση από τους απαισιόδοξους.

Αγαπημένο