ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κι όμως! Μελέτη δείχνει πως ο κορονοϊός ανιχνεύεται με μεγαλύτερη αξιοπιστία από σκυλιά σε σχέση με τα μοριακά τεστ

Γαλλική μελέτη δείχνει πως οι σκύλοι εντοπίζουν με μεγαλύτερη αξιοπιστία κρούσματα covid
14.06.2022
1
'
Κι όμως! Μελέτη δείχνει πως ο κορονοϊός ανιχνεύεται με μεγαλύτερη αξιοπιστία από σκυλιά σε σχέση με τα μοριακά τεστ Κρούσματα

Η βρετανική εφημερίδα «Guardian», δημοσίευσε πρόσφατα γαλλική μελέτη που δείχνει πως τα σκυλιά μπορούν να ανιχνεύσουν με μεγαλύτερη αξιοπιστία από τα μοριακά τεστ αν κάποιος νοσεί με κορονοϊό.

Στο πλαίσιο της μελέτης, σκύλοι που εκπαιδεύτηκαν για 3 ως 6 εβδομάδες, μύρισαν δείγματα ανθρώπινου ιδρώτα και μπόρεσαν να τα αναλύσουν σε μόλις 15 δευτερόλεπτα.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Έχεις νοσήσει από κορονοϊό; Μάθε πόσο ευάλωτος είσαι στην κατάθλιψη!

«Τα εκπαιδευμένα σκυλιά μπορούν να εντοπίσουν τον κορονοϊό σε ποσοστό 97% στους συμπτωματικούς ασθενείς και σχεδόν 100% σε όσους δεν εμφανίζουν συμπτώματα», λέει χαρακτηριστικά η μελέτη.

Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 335 συμμετέχοντες από διαγνωστικά κέντρα. Από τους εθελοντές, οι 109 ήταν θετικοί στην Covid, εκ των οποίων οι 31 ήταν ασυμπτωματικοί.

Εικόνα
Κι όμως! Μελέτη δείχνει πως ο κορονοϊός ανιχνεύεται με μεγαλύτερη αξιοπιστία από σκυλιά σε σχέση με τα μοριακά τεστ

 

Μάλιστα τα εκπαιδευμένα σκυλιά μπόρεσαν να εντοπίσουν περισσότερο τα θετικά κρούσματα, σε αντίθεση με τα ρινικά μοριακά τεστ που ανιχνεύουν κυρίως τα αρνητικά.

Οι συντάκτες της γαλλικής μελέτης αναφέρουν ότι περισσότεροι σκύλοι θα μπορούσαν σύντομα να χρησιμοποιηθούν για την ανίχνευση της νόσου Covid σε χώρους μαζικού ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων.

Να σημειωθεί πως τον Σεπτέμβριο του 2021, το διεθνές αεροδρόμιο του Μαϊάμι ήταν το πρώτο των ΗΠΑ που χρησιμοποίησε σκυλιά για να ανιχνεύσουν τον κορονοϊό.

Ακολούθησαν τα αεροδρόμια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Φινλανδία και σε άλλες χώρες. Επιπλέον, σχολεία στη Μασαχουσέτη και τη Χαβάη έχουν χρησιμοποιήσει εκπαιδευμένα σκυλιά για την ανίχνευση κρουσμάτων.

Ρίξε μια ματιά: Μωβ μέδουσες: Αυτές είναι οι "επικίνδυνες" παραλίες της Αττικής στις οποίες έχουν εντοπιστεί - Τα συμπτώματα από το τσίμπημά τους

Αγαπημένο