ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Η σωματική άσκηση ως φυσικό βοήθημα για την ψυχική υγεία

Τι δείχνουν οι μελέτες;
28.02.2021
2
'
άσκηση ψυχική υγεία istock

Μια νέα μελέτη που υποστηρίζεται από το Χάρβαρντ δείχνει ότι το να κάνεις κάτι τόσο απλό όσο 35 λεπτά άσκησης κάθε μέρα μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποτρέψεις και να καταπολεμήσεις την κατάθλιψη. Στην πραγματικότητα, η μελέτη υποστηρίζει επίσης το γεγονός ότι εκείνοι που επιδίδονται σε μεγαλύτερη σωματική δραστηριότητα κάθε εβδομάδα είναι λιγότερο πιθανό να διαγνωστούν με κατάθλιψη και άγχος από εκείνους που δεν το έκαναν.

Η σωματική άσκηση δεν είναι μόνο απαραίτητη για να παραμείνετε σε φόρμα, αλλά λειτουργεί επίσης ως ένα φυσικό βοήθημα για την ψυχική ευεξία σου. Η άσκηση  επίσης ενισχύει την ανοσία σου ,βελτιώνει τη ροή του αίματος και προάγει την παραγωγή ενδορφινών στο σώμα καταπολεμώντας το άγχος, ενώ παράλληλα κρατά τους ασκούμενοους ευτυχισμένους και υγιείς.

Προσοχή στα παπούτσια με τα οποία ασκείσαι

14% του πληθυσμού πάσχουν από ονυχομυκητίαση με πιο συχνή την εμφάνιση της στο νύχι του μεγάλου δάχτυλου του ποδιού. Αυτό επιβεβαιώνει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Τhe Journal of Clinical and Asthetic Dermatology. Ένας από τους λόγους που αυξάνουν την πιθανότητα ανάπτυξης μύκητα είναι τα στενά κλειστά παπούτσια. Γι’ αυτό το American Academy of Family Physicians συστήνει ιδιαίτερα του καλοκαιρινού μήνες να προτιμούμε τα ανοιχτά παπούτσια ή σε περίπτωση που επιλέγουμε κλειστά να υπάρχει απόσταση ενός εκατοστού ανάμεσα στο μεγάλο δάχτυλο και στην μύτη του παπουτσιού. Επίσης, καλό θα είναι να επιλέξεις σωστά τα παπούτσια με τα οποία ασκείσαι ώστε τα δάχτυλά σου να αναπνέουν σωστά και να να μην πιέζονται. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως οι περισσότεροι αθλητές έχουν μύκητες στα πόδια!
 

Αγαπημένο