ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γιατί οι γυναίκες κρυώνουν περισσότερο από τους άνδρες; Μελέτη εξηγεί την απίστευτη αιτία

Είναι μύθος ή αλήθεια τελικά;
1
'
Γιατί οι γυναίκες κρυώνουν περισσότερο από τους άνδρες; Μελέτη δίνει την εξήγηση Κρύο_Ζευγάρι

Συχνά, τα ζευγάρια δε συμφωνούν για το αν θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτό το καλοριφέρ ή όχι, καθώς ένας από τους δύο κρύωνει λίγο περισσότερο. Αυτός ο ένας είναι συνήθως γένους θηλυκού.

Μπορεί πολλοί να νομίζουν πως πρόκειται για υπερβολική αντίδραση των γυναικών, ωστόσο η επιστήμη έρχεται να υποστηρίξει τις γυναίκες και να λύσει το μυστήριο.

Μάθετε ακόμα: Το απίθανο κόλπο για να σε πάρει ο ύπνος σε λίγα μόνο λεπτά!

Σύμφωνα με την thesun.co.uk, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ διαπίστωσαν ότι σε όλο το ζωικό βασίλειο -τόσο σε θηλαστικά, όσο και σε πτηνά- παρατηρείται το φαινόμενο τα θηλυκά να κρυώνουν περισσότερο από τα αρσενικά.

Εικόνα
ζευγαρι κρυο

Η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Global Ecology and Biogeography και εξηγεί πως αυτό συμβαίνει, ώστε το ζευγάρι να πάρει μια μικρή απόσταση και ο καθένας ξεχωριστά να ηρεμήσει. Είναι δηλαδή ένα «τέχνασμα» της φύσης για να προλαμβάνει τις εντάσεις και τις προστριβές.

Συγκεκριμένα, ο Δρ Eran Levin αναφέρει ότι «οι άνδρες και οι γυναίκες αισθάνονται τη θερμοκρασία διαφορετικά. Αυτή η διαφορά στη θερμική αίσθηση δεν προέκυψε για να μπορούμε να μαλώνουμε με τους συντρόφους μας για τον κλιματισμό, αλλά μάλλον το αντίθετο».

Εικόνα
ζευγαρι κρυο

«Από εξελικτική άποψη, ο σκοπός είναι να κάνει ένα ζευγάρι να πάρει κάποια απόσταση, έτσι ώστε κάθε άτομο να μπορεί να απολαμβάνει λίγη γαλήνη και ηρεμία», προσθέτει στη συνέχεια.

Μάλιστα, τονίζει ότι «η μελέτη μας έδειξε ότι το φαινόμενο δεν είναι μοναδικό για τον άνθρωπο. Παρατηρείται μεταξύ πολλών ειδών πτηνών και θηλαστικών. Τα θηλυκά προτιμούν ένα πιο ζεστό περιβάλλον από τα αρσενικά και σε ορισμένες στιγμές αυτές οι προτιμήσεις προκαλούν διαχωρισμό μεταξύ των δύο φύλων».

Η μελέτη αναφέρει επίσης ότι ο συγκεκριμένος διαχωρισμός μεταξύ αρσενικών και θηλυκών μειώνει τον ανταγωνισμό που υπάρχει για την εύρεση τροφής και κρατά μακριά τα αρσενικά που μπορεί να είναι επιθετικά και να θέτουν σε κίνδυνο τα μωρά.

Δείτε επίσης: Έρευνα: Ποια χώρα έχει τον υψηλότερο δείκτη IQ στον κόσμο; - Η θέση της Ελλάδας

Αγαπημένο