ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γιατί ο βήχας επιδεινώνεται το βράδυ;

Οι βασικές αιτίες που ο βήχας επιδεινώνεται το βράδυ!
1
'
Γιατί ο βήχας επιδεινώνεται το βράδυ; Istock

Ο βήχας είναι ένα συχνό σύμπτωμα που αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια ενός κρυολογήματος και ένα από τα πιο ενοχλητικά. Η θεραπεία απαιτεί φυσικά πολλά ζεστά ροφήματα, αλλά και ξεκούραση. Η τραγική ειρωνεία είναι όμως πως συνήθως ο βήχας επιδεινώνεται τα βράδια, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κοιμηθούμε επαρκώς.

Γιατί ο βήχας μας χειροτερεύει το βράδυ;

Βαρύτητα

Η βαρύτητα θεωρείται ο βασικός παράγοντας που επιδεινώνει τον βήχα σας τη νύχτα. Ο δρ. Mitchell Blass, γιατρός στον οργανισμό Georgia Infectious Diseases, λέει: «Όταν ξαπλώνουμε, η βλέννα αρχίζει αυτόματα να συσσωρεύεται στον λαιμό».

Αντιμετωπίστε το πρόβλημα της βαρυτικής έλξης με τη χρήση ενός μαξιλαριού.

«Ξαπλώστε με ένα μαξιλάρι παραπάνω για να είναι πιο ψηλά το κεφάλι σας. Θα βοηθήσει να μην συγκεντρωθεί η βλέννα στο πίσω μέρος του λαιμού», εξηγεί ο ειδικός γιατρός.

Εικόνα
βηχασ

Δείτε επίσης: 3 tips για να καταπολεμήσεις τον πονοκέφαλο που σου προκαλείται, από τις πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή!

Ξηρασία περιβάλλοντος

Εάν στο δωμάτιο που κοιμόμαστε, το περιβάλλον είναι ξηρό, τότε ο βήχας χειροτερεύει. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αφυγραντήρα, για να επαναφέρει την υγρασία σε καλά επίπεδα και να διευκολύνει την αναπνοή.

Ρινική συμφόρηση

Όταν δυσκολευόμαστε να αναπνεύσουμε από τη μύτη λόγω της ρινικής συμφόρησης, τότε αναγκαστικά μέσα στον ύπνο μας η αναπνοή γίνεται από το στόμα, με αποτέλεσμα να προκαλείται ξηρότητα του λάρυγγα και άρα να ερεθίζεται η περιοχή.

Μάθετε ακόμα: Τα 5 σημάδια SOS που δείχνουν ορμονική διαταραχή!

Αγαπημένο