ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ευλογιά των πιθήκων: Για πρώτη φορά σκύλος βρέθηκε θετικός στον ιό

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων σε σκύλο!
2
'
Ευλογιά των πιθήκων: Για πρώτη φορά σκύλος βρέθηκε θετικός στον ιό Ευλογιά_των πιθήκων

Το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων σε σκύλο εντοπίστηκε στη Γαλλία και αποτελεί την πρώτη περίπτωση μετάδοσης της νόσου από τον άνθρωπο σε ζώο παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν ωστόσο μέχρι στιγμής ενδείξεις ότι οι σκύλοι μπορούν να μεταδώσουν την ασθένεια σε άλλους σκύλους ή ανθρώπους.

Η Σιλβί Μπριάν, διευθύντρια του Τμήματος Πανδημίας και Επιδημικών Ασθενειών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σημείωσε: «Είναι η πρώτη φορά, άρα σημαίνει ότι οι σκύλοι μπορούν να μολυνθούν, αλλά δεν σημαίνει ότι ο σκύλος μπορεί να μεταδώσει την ασθένεια και να μολύνει άλλους σκύλους, ούτε σημαίνει ότι ο σκύλος μπορεί να επαναμολύνει τον άνθρωπο αν έχει μολυνθεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, ο σκύλος φέρεται να κόλλησε τον ιό από τους δύο άνδρες ιδιοκτήτες του στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα, τα αφεντικά του διαγνώστηκαν θετικά στις αρχές του Ιουνίου και δώδεκα ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων τους, το 4χρονο ιταλικό λαγωνικό τους άρχισε να εμφανίζει δερματικά εξανθήματα, όπως σημειώνεται σε μία έκθεση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «The Lancet». Η γενετική ανάλυση έδειξε ότι ο ιός που μόλυνε τον σκύλο ήταν ακριβώς ο ίδιος με τον ιό που μόλυνε τους άνδρες. Οι ιδιοκτήτες ανέφεραν ότι κοιμόντουσαν μαζί με τον σκύλο τους.

Εικόνα
ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ ΣΚΥΛΟΣ

Δείτε επίσης: Αυτοάνοσα νοσήματα: Τα 7 συχνότερα - Συμπτώματα και μέθοδοι θεραπείας

«Δεδομένων των δερματικών εξανθημάτων, καθώς και των θετικών τεστ για τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων, διαπιστώνουμε ότι ο σκύλος ασθενεί. Πρόκεται για κανονική ασθένεια του σκύλου και όχι απλώς για τη μεταφορά του ιού μέσω στενής επαφής με τον άνθρωπο ή μετάδοσης από τον αέρα», αναφέρεται στην έκθεση.

Επιπλέον, οι μελετητές τόνισαν πως θα πρέπει να εξεταστεί η τακτική που θα ακολουθείται σε παρόμοιες περιπτώσεις, καθώς ίσως να είναι απαραίτητο τα κατοικίδια να απομακρύνονται από τους θετικούς στην ευλογιά των πιθήκων ιδιοκτήτες τους.

Το CDC με επικαιροποιημένη οδηγία συμβουλεύει να αποφεύγουν τη στενή επαφή με τα κατοικίδιά τους, όσοι διαγιγνώσκονται θετικοί στη νόσο και προτείνει στους ιδιοκτήτες να αναθέτουν τη φροντίδα τους σε συγγενείς ή φίλους έως ότου αναρρώσουν.

Μάθετε ακόμα: Κορονοϊός: Η Βρετανία γίνεται η πρώτη χώρα που εγκρίνει το εμβόλιο κατά της Όμικρον - Πότε φθάνει στη χώρα μας;

Αγαπημένο