ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Εργάζεσαι πολλές ώρες; Η κακή συνήθεια που “απειλεί” την καθημερινότητά σου

Αυτή είναι η κακή συνήθεια που σου δημιουργούν οι υπερωρίες
01.07.2022
1
'
Εργάζεσαι πολλές ώρες; Η κακή συνήθεια που “απειλεί” την καθημερινότητά σου Εργασία

Οι πολλές ώρες εργασίας εκτός από κούραση, αρνητικά συναισθήματα, κόπωση στο σώμα και άγχος μπορεί να σας δημιουργήσει και μία κακή συνήθεια που είναι ικανή να “απειλήσει” τόσο την καθημερινότητά σας, όσο και τον οργανισμό σας.

Σύμφωνα με σχετικά ευρήματα που δημοσιεύονται στο Safety and Health at Work, οι υπερωρίες και η εργασιομανία αυξάνουν την κατανάλωση αλκοόλ.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Είσαι απλώς «γερό» ποτήρι ή έχεις εξάρτηση από το αλκοόλ;

Η επιστημονική ομάδα ανασκόπησε στοιχεία από 14 μελέτες με 105.000 περίπου συμμετέχοντες και κατέληξε ότι, συγκριτικά με τις 35-40 ώρες εργασίας την εβδομάδα:

  • 41-48 ώρες σχετίστηκαν με 10,4 γρ παραπάνω καθαρό αλκοόλ την εβδομάδα, όσο δηλαδή μια μπύρα 250ml περίπου ή ένα ποηράκι κρασί
  • 49-54 ώρες σχετίστηκαν με 17,7 γρ περισσότερου αλκοόλ την εβδομάδα, ίσο με μια μισόλιτρη ελαφριά μπύρα ή ένα μεγάλο ποτήρι κρασί.
Εικόνα
Εργάζεσαι πολλές ώρες; Η κακή συνήθεια που “απειλεί” την καθημερινότητά σου

 

Αυτό συμβαίνει γιατί η κατανάλωση αλκοόλ μετά από μια κουραστική ημέρα λειτουργεί ως επιβράβευση για το μυαλό.

Μάλιστα ο καθηγητής και μέλος της ερευνητικής ομάδας Lode Godderis από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λέβεν στο Βέλγιο, ανέφερε πως: «γνωρίζουμε ότι το αλκοόλ μειώνει το στρες. Ένα ποτηράκι σε βοηθά να χαλαρώσεις και, μετά από μια μακρά και κουραστική εβδομάδα, νιώθεις ότι πρέπει να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου».

Η συγκεκριμένη μελέτη εξηγεί πως είναι προτιμότερο η κατανάλωση αλκοόλ να «μοιράζεται» μέσα στην εβδομάδα και όχι να περιορίζεται στη μια μέρα. Ένα ποτήρι κρασί κάθε βράδυ μέσα στην εβδομάδα είναι προτιμότερο από επτά ποτά σε μια νύχτα, αφού έτσι εξαλείφεται σχεδόν ο κίνδυνος αλκοολισμού.

Ρίξε μια ματιά: 4 λόγοι για τους οποίους εμφανίζεται η κυτταρίτιδα στο σώμα μας

Αγαπημένο