ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΕΟΔΥ: Τέσσερα νέα ύποπτα "κρούσματα" οξείας ηπατίτιδας στη χώρα μας

Συναγερμός έχει σημάνει από τον ΕΟΔΥ, καθώς εντοπίστηκαν τέσσερα πιθανά νέα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά!
2
'
ΕΟΔΥ: Τέσσερα νέα ύποπτα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας στη χώρα μας Οξεία_Ηπατίτιδα

Τέσσερα νέα περιστατικά παιδιών, τα οποία πληρούν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος» οξείας ηπατίτιδας αγνώστου αιτιολογίας, έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα το τελευταίο 15ήμερο, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Τα συμπτώματα και η κατάσταση της υγείας των παιδιών

Ειδικότερα, το πρώτο αφορά ένα παιδί 4,5 ετών που παρουσίασε ίκτερο χωρίς άλλα συνοδά συμπτώματα και από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκαν αυξημένες τρανσαμινάσες >500 IU/ml, χωρίς να τεκμηριώνεται λοίμωξη ή άλλη αιτία που να δικαιολογεί την αύξηση αυτή. Το παιδί νοσηλεύεται, η κλινικοεργαστηριακή του εικόνα βελτιώνεται χωρίς να έχει ακόμη αποκατασταθεί πλήρως και η γενική του κατάσταση είναι καλή.

Δείτε επίσης: Ηπατίτιδα στα παιδιά: Αυτοί είναι οι τρόποι προφύλαξης

Εικόνα
ΟΞΕΙΑ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ

Τα άλλα τρία παιδιά ηλικίας 12 ετών, 6 ετών και 5,5 ετών παρουσίασαν συμπτώματα από το γαστρεντερικό, και αύξηση των τρανσαμινασών, η οποία διαπιστώθηκε μετά από εργαστηριακό έλεγχο. Όλα τα παιδιά νοσηλεύτηκαν, βελτιώθηκαν και εξήλθαν από το νοσοκομείο σε άριστη κατάσταση.

Ενώ, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ , έχουν εντοπιστεί στη χώρα μας συνολικά 9 «πιθανά» περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά.

Τέλος, σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση της αύξησης των περιστατικών οξείας ηπατίτιδας αγνώστου αιτιολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν καταγραφεί 650 ανάλογα περιστατικά σε 33 χώρες του κόσμου. Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σταθερή μείωση των περιστατικών διεθνώς. 

Μάθετε ακόμη: Οξεία ηπατίτιδα: Τρία παιδιά "πιθανα κρούσματα" στην Ελλάδα - Σήμανε συναγερμός από τον ΕΟΔΥ

Αγαπημένο