ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Είναι τελικά τα 10.000 βήματα ημερησίως η λύση για καλή υγεία;

Τι λένε οι ειδικοί;
13.10.2022
2
'
Είναι τελικά τα 10.000 βήματα ημερησίως η λύση για καλή υγεία; 10.000 βήματα

Τα 10.000 βήματα ημερησίως είναι ο «μαγικός» αριθμός για βέλτιστα επίπεδα υγείας, σύμφωνα με την Ιαπωνική Yamasa.

Η συχνή επαφή με την γυμναστική και την άσκηση οποιασδήποτε μορφής, ήταν ανέκαθεν ο πιο σίγουρος και υγιής τρόπος για να διατηρείσαι σε φόρμα.

Η σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα οφείλει να βάλει τη γυμναστική στη ρουτίνα της και να αλλάξει την καθιστική ζωή που συνηθίζει να κάνει και αποτελεί αρνητικό παράγοντα για τη φυσική της κατάσταση.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Μαίρη Βιτυνάρος: Το Instagram της εντυπωσιακής coach του GNTM και οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες της με μαγιό

Εικόνα
Είναι τα 10.000 βήματα ημερισίως η λύση για καλή υγεία;

 

Αν αγαπάς το περπάτημα, έχεις έναν παραπάνω λόγο για να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου.

Το μυστικό πίσω από τα 10.000 βήματα:

Το συγκεκριμένο νούμερο δεν έχει προκύψει από έρευνες ή τους ειδικούς.

Ο Τom Yates, καθηγητής σωματικής δραστηριότητας και καθιστικής συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο του Leicester του Ηνωμένου Βασιλείου, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Δεν υπήρχαν στοιχεία για να ξεκινήσει αυτό».

Η Ιαπωνία με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964 στο Τόκιο, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο fitness και πολλές τοπικές εταιρείες προσπάθησαν να επωφεληθούν από αυτό.

Συγκεκριμένα η Yamasa εφηύρε ένα τέχνασμα για να πουλήσει ένα βηματόμετρο που ονομάζεται Manpo-Kei - το οποίο κυριολεκτικά μεταφράζεται σε «Μετρητή 10.000 βημάτων».

Πολλοί πιστεύουν ότι η εταιρεία επέλεξε αυτό το όνομα απλά και μόνο επειδή ο ιαπωνικός χαρακτήρας για 10.000, μοιάζει με έναν άνθρωπο που περπατά.

Εικόνα
Είναι τα 10.000 βήματα ημερισίως η λύση για καλή υγεία;

 

Με ποιον τρόπο όμως θα κάψεις περισσότερες θερμίδες, με αργό τρέξιμο ή γρήγορο περπάτημα;

Επιστημονική εξήγηση πίσω από το συγκεκριμένο ερώτημα δεν είχε δοθεί. Η εταιρεία δεν είχε κανένα στοιχείο για να υποστηρίξει τον αριθμό, εκτός του ότι ήθελε να πουλήσει το προϊόν της.

Πως όμως τα 10.000 βήματα καθημερινά θα αλλάξουν τη ζωή σου;

Πολλοί έμπειροι επιστήμονες έχουν προσπάθήσει να ανακαλύψουν έαν πρέπει οι άνθρωποι να περπατούν 10.000 βήματα την ημέρα για να διατηρήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Οι μελέτες έχουν αποδείξει ότι είναι πράγματι ένας καλός και εφικτός στόχος.

Πάνω σε αυτό το θέμα άλλη μελέτη που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο, κατέρριψε τον στόχο των 10.000 βημάτων, υποδεικνύοντας ότι τα 6.000-8.000 βήματα την ημέρα αρκούν για να είσαι fit.

Ειδικοί από την Δανία και την Αυστραλία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι 10.000 βήματα την ημέρα μπορεί να είναι και πολλά εάν περπατάς γρήγορα.

Εικόνα
Είναι τα 10.000 βήματα ημερισίως η λύση για καλή υγεία;

 

Πράγματι το περπάτημα ενισχύει την απώλεια βάρους, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης άνοιας και καρδιακών παθήσεων. Τα 10.000 βήματα έχουν γίνει επίσης τάση και στο TikTok, χάρη σε μια ρουτίνα άσκησης φερόμενη ώς Hot Girl Walk.

Πάντως το να περπατάς καθημερινά 10.000 είναι σίγουρα κάτι που θα ενισχύσει πολύ την σωματική σου υγεία και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο.

Ρίξε μια ματιά: 3 απλές ασκήσεις από την Έρη Καμπανοπούλου για να ενδυναμώσετε άμεσα τα χέρια σας

Αγαπημένο