ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Εγκρίθηκε το πρώτο εισπνεόμενο εμβόλιο κατά της COVID-19

Η Κίνα έγινε η πρώτη χώρα που έδωσε το πράσινο φως για ένα εισπνεόμενο εμβόλιο για την COVID-19
2
'
Εγκρίθηκε το πρώτο εισπνεόμενο εμβόλιο κατά της COVID-19 Εισπνεόμενο_Εμβόλιο

Οι υγεινομικές αρχές της Κίνας έδωσαν το «πράσινο φως» για το πρώτο εισπνεόμενο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από την φαρμακευτική εταιρεία, «CanSino Biologics», με έδρα την Τιαντζίν. Η εταιρεία παραγωγής εμβολίων δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Κίνας ενέκρινε το εισπνεόμενο εμβόλιο για επείγουσα χρήση ως αναμνηστική δόση.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Αυτό είναι το σύνδρομο που προκαλεί η ήπια νόσηση και δεν είναι το Long Covid

Όπως αναφέρει το BBC, το εισπνεόμενο εμβόλιο εμπεριέχει παρόμοια συστατικά με το ενέσιμο σκεύασμά του, το οποίο χρησιμοποιεί έναν αβλαβή ιό που ονομάζεται αδενοϊός για να μεταφέρει οδηγίες για τη δημιουργία των πρωτεϊνών του κορωνοϊού σε κύτταρα, ώστε το σώμα να μπορεί να δημιουργήσει αντισώματα εναντίον τους.

Το εισπνεόμενο εμβόλιο κατά της νόσου Covid είναι μια νέα εκδοχή του φαρμάκου της εταιρείας «CanSino» για τον κορονοϊό, το οποίο ήταν το πρώτο στον κόσμο που υποβλήθηκε σε δοκιμές σε ανθρώπους τον Μάρτιο του 2020.

Εικόνα
ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Το αρχικό μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρείας «CanSino» θεωρείται 66% αποτελεσματικό στην πρόληψη των συμπτωμάτων Covid-19 και 91% αποτελεσματικό κατά της νόσου.

Οι φαρμακοβιομηχανίες με σύμμαχο την τεχνολογία, αγωνίζονται για την κατασκευή εμβολίων που θα μπορούν να μας προστατεύουν ικανοποιητικά έναντι της COVID-19. Έτσι, αναζητούν καινοτόμες μεθόδους που θα προσφέρουν αποτελεσματικές λύσεις.

Κλινικές δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη για να δοκιμάσουν περισσότερα από 12 εμβόλια σε μορφή σπρέι ώστε να διαπιστωθεί εάν μπορούν να δημιουργήσουν τη λεγόμενη ανοσία του βλεννογόνου. Αυτό ενισχύει ορισμένα αντισώματα στη μύτη και το στόμα, συγκεκριμένα, με στόχο να αποτρέψει εκ των πρωτέρων τη λοίμωξη.

Μάθετε ακόμα: Κορονοϊός: Γιατί όλοι κολλάνε την μετάλλαξη Omicron;

Αγαπημένο