ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Dry January: Γιατί είναι ο μήνας που πρέπει να κάνεις το challenge με την αποτοξίνωση από το αλκοόλ;

Η πρόκληση των 31 ημερών και οι επιπτώσεις της
11.01.2023
1
'
Dry January: Γιατί είναι ο μήνας που πρέπει να κάνεις το challenge με την αποτοξίνωση από το αλκοόλ; Photo/Istock

Μια γνωστή πρόκληση μετά τις γιορτές είναι το Dry January! Αναρωτιέσαι τι ακριβώς είναι και πως επιδρά στον οργανισμό σου; Τότε βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο!

Η πρόταση είναι να αποφύγεις όλα τα αλκοολούχα ποτά για 31 ημέρες και όπως είναι μια τέτοια αποτοξίνωση έχει αρκετά πλεονεκτήματα για την υγεία σου.

Με την αρχή του νέου έτους θέτουμε στόχους που θέλουμε να υλοποιηθούν και να διορθώσουμε πράγματα που πιθανός δεν προλάβαμε ή δεν βρέθηκε η ευκαιρία έως τωρα.

Το Dry January ίσως είναι ο πρώτος στόχος που πρέπει να θέσεις για το νέο έτος και να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα γνωστό challenge -σε ολόκληρο τον κόσμο- και όλα δείχνουν πως θα γίνει ευρέως γνωστό και στη χώρα μας πολύ σύντομα.

Εικόνα
Τι θα γίνει αν κάνεις αποτοξίνωση απ’το αλκοόλ για έναν μήνα;

Μάθε επίσης: Netflix: Ανακοίνωσε τις δημοφιλέστερες ταινίες και σειρές για το 2022!

Τι είναι το Dry January;

Πρόκειται για μια πρόκληση που περιλαμβάνει την πλήρη αποχή από το αλκοόλ για έναν ολόκληρο μήνα, κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου. Το Dry January ξεκίνησε το 2012 ως μια πρωτοβουλία δημόσιας υγείας από το Alcohol Change UK, μια βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση, σύμφωνα με την Harvard Health Publishing.

Και ενώ ξεκίνησε ως κάτι μικρό, εξελίχθηκε σε μια πρόκληση στην οποία συμμετέχουν εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο! 

Σε τι μπορεί να ενισχύσει το Dry January;

  • Απόκτηση υγιεινών συνηθειών.
  • Απώλεια βάρους.
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού (που σχετίζεται άμεσα με το αλκοόλ).

Σημαντικό είναι να γνωρίζει κανείς: Το Dry January δεν αποτελεί μέθοδο αποτοξίνωσης και δεν ενδείκνυται για όσους έχουν εξάρτηση από το αλκοόλ.

Για τις περιπτώσεις των ανθρώπων που δεν αντέχουν να δοκιμάσουν το challenge, υπάρχει μια παραλλαγή του, το Damp January, το οποίο περιλαμβάνει τον περιορισμό του αλκοόλ αντί για την πλήρης αποχή.

Εικόνα
Τι θα γίνει αν κάνεις αποτοξίνωση απ’το αλκοόλ για έναν μήνα;

Τα οφέλη για τον οργανισμό σου:

Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι η κατανάλωση αλκοόλ έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, όπως αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου, ηπατικής νόσου και υψηλής αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με το Alcohol Research and Health.

Με την διακοπή του αλκοόλ για έναν μήνα, μπορεί να ενισχύσεις τον ύπνο, να αυξήσεις την ενέργεια σου σε καθημερινή βάση, να ελλατώσεις το άγχος και να βελτιώσεις την διάθεση σου!

Διάβασε ακόμα: Η απόφαση "βόμβα" της ΕΕ για το Airbnb - Τι αλλάζει από εδώ και πέρα;

Tip: Ακόμη και αν βρισκόμαστε στα μισά του Ιανουαρίου μη διστάσεις να ξεκινήσεις το challenge, αφού μπορείς να το κάνεις όποτε εσύ το επιθυμείς ανεξαρτήτως χρόνου.

Φωτογραφικά πρακτορεία: iStock

Αγαπημένο