ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Διαταραχές ύπνου: Τι να αποφύγεις και τι να προσθέσεις για να βελτιώσεις την ποιότητα του

Και όχι! Η τηλεόραση δεν σε... νανουρίζει!
2
'
Διαταραχές ύπνου: Τι να αποφύγεις και τι να προσθέσεις για να βελτιώσεις την ποιότητα του Ύπνος

Μετά από μια κουραστική μέρα, το σώμα μας ζητάει απεγνωσμένα ξεκούραση. Συχνά, όμως, δεν είναι η έλλειψη του ύπνου που μας φέρνει προβλήματα, αλλά ότι ξυπνάμε ανά διαστήματα μέσα στο βράδυ. Ξυπνάμε στη μέση της νύχτας ή ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας, πολλές φορές κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να προετοιμάσουμε το μυαλό, το σώμα και την ενέργειά μας ώστε να ξεκουράζονται πλήρως, χωρίς διακοπή, και αυτό ξεκινά πραγματικά πριν τον ύπνο.

Μερικοί παράγοντες μπορεί να φαίνονται ασήμαντοι, αλλά κάνουν σημαντική διαφορά!

Λάβετε υπόψη αυτές τις συνήθειες για να βελτιώσετε την υγιεινή του ύπνου σας!

Αποφύγετε την καφεΐνη, τη νικοτίνη και το αλκοόλ

Εικόνα
coffee

Η καφεΐνη —όπως ο καφές, το τσάι, η σόδα και η νικοτίνη— μπορεί να λειτουργήσει ως διεγερτικό που μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιους. Ενώ το αλκοόλ μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε, μπορεί να προκαλέσει πιο κατακερματισμένο ύπνο όλη τη νύχτα. Το αλκοόλ, όταν διασπάται, παράγει περισσότερο ύπνο REM (ελαφρύ ύπνο). Η εγκεφαλική δραστηριότητα σε αυτό το στάδιο μοιάζει πολύ με την εγκεφαλική δραστηριότητα όταν είσαι ξύπνιος.

Ενσωματώστε καθημερινή άσκηση

Εικόνα
run

Ο στόχος μας όταν ξυπνάμε είναι να δημιουργήσουμε μια γεμάτη καθημερινότητα, η οποία θα σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε τη νύχτα και θα διευκολύνει τον ύπνο. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να ενσωματώσετε την καθημερινή άσκηση και να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό. Θα πρέπει να προσπαθείτε να ενσωματώνετε τουλάχιστον 30 λεπτά άσκησης την ημέρα και 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Απενεργοποιήστε την τεχνολογία και κρατήστε την έξω από την κρεβατοκάμαρα

Εικόνα
sleep

Η τεχνολογία όχι μόνο μας εκθέτει στο μπλε φως, αλλά μπορεί να είναι συναισθηματικά και διανοητικά διεγερτική, καθιστώντας πιο δύσκολο για εμάς να "κλείσουμε" το μυαλό μας και να κοιμηθούμε. Πολλοί λένε ότι μπορούν να αποκοιμηθούν υπέροχα με τηντηλεόραση.

Όταν εκτίθεστε σε έντονο φως πριν πάτε για ύπνο, ο διακόπτης ύπνου στον εγκέφαλό σας απενεργοποιείται. Έτσι, ενώ μπορεί να αποκοιμηθείτε καλά στην τηλεόραση ή αφού κάνετε σερφ στο τηλέφωνό σας, ο εγκέφαλός σας εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι ξύπνιος. Με αποτέλεσμα να μη σας επιτρέπει να επιτύχετε έναν αποκαταστατικό ύπνο και προάγοντας έναν πιο ανήσυχο.

Ρίξε μια ματιά: Γιατί δεν γυμνάζεις το κεφάλι σου;

Αγαπημένο