ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Dentist pass: Δωρεάν οδοντιατρική φροντίδα για παιδιά 6-12 ετών - Ποιοι τη δικαιούνται και πότε ξεκινά;

Τι αναφέρει το νομοσχέδιο για το dentist pass
19.01.2023
1
'
Dentist pass: Δωρεάν οδοντιατρική φροντίδα για παιδιά 6-12 ετών istock

To νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης (dentist pass) για τη δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα παιδιών από 6 ως 12 ετών.

Ειδικότερα στο πλαίσιο του έργου «Υλοποίηση Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης» », του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.Ο. προσφέρεται δωρεάν σε παιδιά από 6 ως 12 ετών προληπτική οδοντιατρική φροντίδα μέσω του dentist pass.

Η οικονομική ενίσχυση πιστώνεται στους δικαιούχους σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα και σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η συνολική δαπάνη του προγράμματος εκτιμάται σε 31,5 εκατ. ευρώ.

Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι όλα τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας που αντιστοιχούν σε 660.000 ανηλίκους σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (2021).

Δείτε επίσης: Εποχική γρίπη: Πόσο μεταδοτική είναι και ποια είναι τα συμπτώματα της;

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία χορήγησης του «Dentist Pass», τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς, είναι τα εξής:

  • Ένας εκ των δύο γονέων υποβάλλει αίτηση για την έκδοση της κάρτας χρηματοδότησης μέσω του gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος.
  • Έπειτα η κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των οδοντιατρείων.

Είναι σημαντικό εν τούτοις να υπογραμμιστεί πως κάθε κάρτα χρηματοδότησης που θα ενεργοποιείται θα έχει ισχύ έξι μήνες.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάρτιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ωστόσο ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί με ακρίβεια η ημερομηνία έναρξης.

Μάθετε ακόμα: Φαίνεστε μικρότεροι από την ηλικία σας; Που οφείλεται και τι σημαίνει αυτό για την υγεία σας;

Τι αναφέρει το νομοσχέδιο για το dentist pass

Εικόνα
od1
Εικόνα
od2

 

Αγαπημένο