ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Covid-19: Τι ισχύει για τα αντισώματα αλλά και για τους συγγενικούς ιούς;

Τα αντισώματα από τον Covid-19 μπορούν να μας προστατέψουν και από άλλους ιους; Τι πρέπει να γνωρίζεις!
08.04.2022
1
'
Covid-19 : Τι ισχυεί για τα αντισώματα αλλά και τους συγγενικούς ιούς covid-19

Μια από τις πιο εύλογες θα λέγαμε απορίες που έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής αποτελεί, το αν τα αντισώματα από συγγενικούς ιούς έχουν την δυνατότητα να μας προφυλάξουν και από τις μορφές του Covid-19. Πολλοί μέχρι στιγμής είχαν την εντύπωση πως τα αντισώματα που έχει δημιουργήσει ο οργανισμός μπορούν να αποτελέσουν ένα είδος ασπίδας και προς τη νόσο του κορονοϊού.

Οι γνώμες όμως ήταν αμφιλεγόμενες διότι κάποιοι πίστευαν πως ένας ανθρώπινος οργανισμός έχει ήδη τα αντισώματα που χρειάζεται και άλλοι ήταν τελείως αρνητικοί απέναντι στην συγκεκριμένη εκδοχή. Τι λένε όμως οι ειδικοί σχετικά με αυτό;

Οι Αμερικανοί επιστήμονες έκαναν αρκετές μελέτες που αφορούν την ενδεχόμενη ανοσία έναντι της COVID-19 από παλαιότερη λοίμωξη με κάποιον άλλο ιό από την «οικογένεια» των κορονοϊών.

Εικόνα
covid19

 

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Κορονοϊός: Έρχεται η τέταρτη δόση εμβολίου "Απαραίτητη για τις νέες μεταλλάξεις"

Το συμπέρασμα όμως ήταν πως η προσβολή από τη λοίμωξη με δύο διαφορετικούς κορονοϊούς δεν προφυλάσσει από τον COVID-19. Από την άλλη όμως, δεν φαίνεται και να επιδεινώνονται τα αντισώματα σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει.

Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα είχαν ως βασικό πείραμα την σύγκριση δειγμάτων από εννέα άτομα που ανάρρωσαν από COVID-19 με τρία δείγματα ορού από την προ SARS-CoV-2 περίοδο για να εξετάσουν τη συγκέντρωση αντισωμάτων. Έτσι, θα διαπιστωνόταν αν η συγγένεια των ιών και μια παλαιότερη μόλυνση από κοινούς ανθρώπινους κορονοϊούς θα μπορούσε να διεγείρει την παραγωγή αντισωμάτων που αξιοποιήθηκαν στην πρώτη λοίμωξη για να «πολεμήσουν» τον COVID-19, ή να οδηγήσουν σε σοβαρότερη νόσο.

Δείτε επίσης : Οι σοβαρές διαταραχές που παρουσιάζουν ένα χρόνο μετά όσοι νοσηλεύτηκαν με Covid στην εντατική

Οι επιστήμονες μάλιστα διαπίστωσαν ότι στα δείγματα των εννέα ατόμων που είχαν νοσήσει από COVID-19 υπήρχαν μέτρια επίπεδα αντισωμάτων, μηδενικά ωστόσο στα άλλα τρία δείγματα. Και τα δώδεκα δείγματα περιείχαν μικρές ποσότητες αντισωμάτων έναντι των δύο κοινών κορονοϊών, γεγονός που υπέδειξε τις παλαιότερες μολύνσεις.

Εικόνα
covid19
Αγαπημένο