ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Covid - 19: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων - Τα σενάρια που εξετάζονται

Υπάρχει η πιθανότητα για επαναφορά των μέτρων λόγω της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων;
29.06.2022
2
'
Covid - 19: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων - Τα σενάρια που εξετάζονται Covid -19

Ανησυχία έχει προκαλέσει στο υπουργείο Υγείας, αλλά και στις υγειονομικές αρχές η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα. Άλλωστε μόνο χθες υπήρξε «άλμα» με 20.084 νέα κρούσματα και 3.664 επαναλοιμώξεις, ενώ κατεγράφησαν 16 θάνατοι και 95 διασωληνωμένοι.

Το υπουργείο Υγείας παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας και ενημερώνεται τακτικά από τους ειδικούς για τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας.

Μέχρι στιγμής όμως, δεν έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο της επιβολής νέων μέτρων μέσα στο καλοκαίρι λόγω της ανόδου των κρουσμάτων. Εάν χρειασθεί βέβαια να ληφθούν κάποια μέτρα, αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι τοπικού χαρακτήρα.

Δεν αποκλείεται ωστόσο να επιστρέψουν ορισμένα μέτρα από το Σεπτέμβριο, όπως έχει δηλώσει εξάλλου και ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Εικόνα
covid19

Δείτε επίσης: Τρώτε όρθιοι; Οι κίνδυνοι για την υγεία σας

Το υπουργείο Υγείας έχει έτοιμο βέβαια ένα επιχειρησιακό σχέδιο 5 σημείων για το ΕΣΥ, ώστε αν χρειασθεί μετά από δραματική αύξηση εισαγωγών, να εφαρμοσθεί.

Το επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο είναι έτοιμο για παν ενδεχόμενο περιλαμβάνει:

  • Επαναφορά των πρωτοκόλλων προστασίας στις εισόδους των νοσοκομείων. Μέχρι πριν λίγες ημέρες με την άρση όλων των μέτρων, η είσοδος στα περισσότερα νοσοκομεία γινόταν με μία απλή μάσκα. Κάτι που αποτελούσε απόφαση του κάθε Διοικητή ξεχωριστά. Πλέον επανέρχονται τα αρνητικά rapid test για όλους τους επισκέπτες. Μάλιστα εάν χρειασθεί θα τεθεί και πάλι νέο όριο στον αριθμό των ατόμων που θα περνούν την πύλη, ανεξάρτητα εάν θα επισκέπτονται ασθενείς ή θα βρίσκονται στο νοσοκομείο για άλλες υπηρεσίες.
  • Καταγραφή του διαθέσιμου προσωπικού στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, με δεδομένο ότι υπήρξαν μετακινήσεις το τελευταίο διάστημα, αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις. Στόχος να καταγραφεί ο αριθμός των εργαζομένων που θα διατεθούν για τις νοσηλείες covid εφόσον αυτές αυξηθούν δραματικά.
  • Ορίζονται σε ειδική λίστα τα υπεύθυνα τμήματα τα οποία θα αναλάβουν τα περιστατικά covid, καθώς σήμερα αντιμετωπίζουν περιστατικά διαφόρων νοσημάτων. Παράλληλα επιχειρείται η ενίσχυσή τους με προσωπικό (μετακινούμενο) εάν χρειασθεί.
  • Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε εντολή – αναφέρουν πηγές του ethnos.gr - για αύξηση των κλινών που θα νοσηλεύουν ασθενείς με covid, αλλά αυτές θα διατεθούν αργότερα εφόσον κριθεί απαραίτητο.
  • Αύξηση των προμηθειών σε μέσα προστασίας από την πανδημία, καθώς το τελευταίο διάστημα είχαν «παγώσει» αφού δεν θεωρούνταν άκρως απαραίτητα λόγω της μείωσης των περιστατικών που υπήρχε. Η εντολή που έχει δοθεί πλέον από το υπουργείο Υγείας στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων είναι να γίνει προμήθεια όλων των απαραίτητων ειδών ώστε να υπάρχει η προετοιμασία και το ανάλογο στοκ στις αποθήκες.

Μάθετε ακόμη: Στοματική υγεία και μακροζωία: Πότε και πόσο συχνά πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας για να ζήσετε περισσότερο

Αγαπημένο