ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

COVID-19: Πως εξηγείται η αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα;

Παρόλη των πτωτική τάση της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημολογίας Γκίκα Μαγιορκίνη στην Ελλάδα ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 αυτή τη στιγμή έχει σημειώσει μία σημαντική αύξηση που φτάνει σε ποσοστό ως και 50%.

2
'

Αυτή η αύξηση των εισαγωγών αναμένεται να οδηγήσει σε ήπια αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ και στους θανάτους μέσα στις επόμενες 1-2 εβδομάδες. Στην Αττική, ο αριθμός των διαγνώσεων την τελευταία  εβδομάδα εξακολούθησε να δείχνει σημεία σημαντικής αύξησης, στο επίπεδο του 50%, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ στη Θεσσαλονίκη η επιδείνωση της επιδημίας πέρασε σε επίπεδα πάνω από 20%, με τάση ακόμα μεγαλύτερης αύξησης.

Μεταξύ άλλων, ο καθηγητής τόνισε τα εξής: «Η ηλικιακή κατανομή των νέων διαγνώσεων παραμένει βελτιωμένη, ενώ εξακολουθούμε να παρατηρούμε τη σταθεροποίηση των νέων διαγνώσεων στην ηλικιακή ομάδα των 65 άνω, σε επίπεδο σχετικά χαμηλότερο από το αναμενόμενο επίπεδο.

Επί του παρόντος, συνεχίζουμε να παρατηρούμε τη χαμηλότερη επίπτωση στην ηλικιακή ομάδα των μικρότερων από 18 ετών. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επίπτωση της νόσου έχει αυξηθεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Από την ιχνηλάτηση, είναι προφανές ότι υπάρχει αύξηση της μετάδοσης εντός των σπιτιών και κυρίως ως αποτέλεσμα κοινωνικών συναναστροφών.

Για τον περιορισμό αυτού του τύπου μετάδοσης είναι  εξαιρετικά σημαντικό, να περιορίσουμε τις κοινωνικές μας επαφές σε ένα σαφώς καθορισμένο και περιορισμένο κοινωνικό κύκλο, τις γνωστές κοινωνικές «φούσκες». Με αυτόν τον τρόπο η μετάδοση του ιού περιορίζεται σημαντικότατα και επιβραδύνεται η μεταφορά του ιού από το ένα νοικοκυριό στο άλλο

Και στην Ελλάδα, όπως και στον κόσμο, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιδείνωση της πανδημίας αναδεικνύεται η κόπωση».


 
Αγαπημένο