ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Covid-19: Οι κακές συνήθειες που μας άφησε η πανδημία- Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

Μάθε από ποιους κινδύνους απειλείται η υγεία μας!
18.05.2022
1
'
Covid-19 : Τα κατάλοιπα που άφησε η πανδημία - Ποιοι είναι οι κίνδυνοι; pandemic

Μπορεί ο καθιστικός τρόπος ζωής και η αδράνεια που βιώσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας να έχει βολέψει ή και ξεκουράσει ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων αλλά ταυτόχρονα έχει επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας.

Μια νέα έρευνα που ονομάστηκε Δείκτης Ευημερίας (Wellbeing Index) και πραγματοποιήθηκε από ασφαλιστική εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης, βασίστηκε σε ένα πείραμα που περιλάμβανε από 8.000 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τον δρ. Robin Clark, τον ιατρικό διευθυντή της ασφαλιστικής εταιρείας, «τα lockdowns, το κλείσιμο των γυμναστηρίων και η γενική αβεβαιότητα δυσκόλεψαν πολλούς να βάλουν σε προτεραιότητα την υγεία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Διάβασε ακόμ : Κορονοϊός: Οι μισοί άνθρωποι που νοσηλεύθηκαν, έχουν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα μετά από δύο χρόνια

Ποια είναι όμως τα προβλήματα υγείας που εμφανίστηκαν;

  • Μεγαλύτερη κατανάλωση φαγητού
  • Λιγότερη άσκηση
  • Αναβολή προληπτικών εξετάσεων
  • Αποφυγή επισκέψεων σε προσωπικούς γιατρούς
  • Αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ
  • Επιδείνωση ψυχικής υγείας
Εικόνα
pandemic

Οι ειδικοί μάλιστα εκτιμούν ότι τα επίπεδα ψυχικής και σωματικής υγείας δεν αναμένεται να επανέλθουν σύντομα στα προπανδημικά επίπεδα, γεγονός που τρομοκρατεί τους επιστήμονες.

Ίσως σε ενδιαφέρει ακόμη: Μεγάλη ανατροπή με τις διπλές μάσκες- Υψηλός ο κίνδυνος μετάδοσης

Ωστόσο φαίνεται πως ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων θέλει να επανέλθει σε προπανδημικά επίπεδα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλοι ακολουθούν την ίδια τακτική.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της έρευνας, η πλειοψηφία των ατόμων έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα και έχει αποφασίσει να βελτιώσει τις συνήθειές τους.

Ειδικότερα, το ένα τρίτο θέλει να μειώσει τα ανθυγιεινά τρόφιμα, ενώ το 30% δήλωσε ότι στοχεύει να ασκείται πιο συστηματικά.

«Είναι βασικό σιγά σιγά να βαδίσουμε προς έναν πιο δραστήριο και υγιεινό τρόπο ζωής και πραγματικά είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι η υγεία έρχεται και πάλι σε πρώτο πλάνο, μετριάζοντας τις επιπτώσεις της παρατεμαμένης παραμονής στο σπίτι» τόνισε ο δρ. Robin Clark.

Εικόνα
pandemic
Αγαπημένο