ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Covid - 19: Νέα χαλάρωση των μέτρων - Η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας

Οι αναλυτική ανακοίνωση του υπουργού Υγείας σχετικά με την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας!
1
'
Covid - 19_Νέα χαλάρωση των μέτρων - Η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Κορονοϊός_Μάσκα

Ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε νέα χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, καταργείται η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2022.

O υπουργός Υγείας ανέφερε επίσης ότι η μάσκα καταργείται και στα αεροπλάνα αλλά και στις υπεραστικές συγκοινωνίες, όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η μάσκα καταργείτε και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.

Σε ποιους εσωτερικούς χώρους παραμένει η μάσκα;

Η μάσκα παραμένει στις νοσοκομειακές μονάδες και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και σε άλλες δομές Υγείας, όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν, ενώ με μάσκα θα πρέπει να μετακινούνται όσοι χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες, όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, τα τρόλεϊ, το τραμ και ο ηλεκτρικός.

Όσον αφορά στις δομές εκπαίδευσης, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι η επιτροπή εμπειρογνώμων θα αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα, αφού πρώτα αναλύσει όλα τα δεδομένα.

Ο Κ. Πλεύρης εξήγησε ότι η άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο.

Τέλος, όσοι επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη μάσκα, μπορούν να το κάνουν. Μάλιστα, συστήνεται η χρήση μάσκας για τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, αλλά και στους χώρους που θεωρείται πιο πιθανή η μετάδοση του ιού.

Δείτε επίσης: Covid-19: Οι κακές συνήθειες που μας άφησε η πανδημία- Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη

«Από 1η Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται σε όλους τους χώρους η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας στα αεροπλάνα και υπεραστικές συγκοινωνίες. Η άρση της υποχρεωτικής μάσκας αφορά και τους εργαζόμενους.

Υποχρεωτική παραμένει σε νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένος και αστικά ΜΜΜ. Για τις εκπαιδευτικές δομές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα υπάρξει εισήγηση της επιτροπής την επόμενη εβδομάδα. Παραμένει η σύσταση για χρήση της μάσκας από τον πληθυσμό που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες».

Μάθετε ακόμη: Κορονοϊός: Οι μισοί άνθρωποι που νοσηλεύθηκαν, έχουν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα μετά από δύο χρόνια

Αγαπημένο