ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Covid - 19: Αυτοί είναι οι πιο αποτελεσματικοί ανιχνευτές του ιού

Η όσφρηση του σκύλου παρουσιάζει μεγαλύτερη ακρίβεια σε σύγκριση με τα τεστ ανίχνευσης του ιού!
2
'
Covid - 19_Αυτοί είναι οι πιο ακριβείς ανιχνευτές του ιού Κορονοϊός_Σκυλιά

O σκύλος, όπως φαίνεται, δεν είναι μόνο ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι συνάμα και ο καλύτερος σύμμαχος στην ανίχνευση του κορονοϊού, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Μάλιστα, η όσφρησή τους είναι τόσο ισχυρή, που μπορεί να εντοπίσει τον ιό πολύ γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, σε σύγκριση με τα τεστ ανίχνευσης για τον ιό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι, τα λαμπραντόρ ριτρίβερ και τα καναδέζικα λυκόσκυλα μπορούσαν να ανιχνεύσουν έως και το 97% των θετικών κρουσμάτων, ενώ τα rapid tests ανιχνεύουν έως και το 72% των περιστατικών.

Οι σκύλοι ανιχνευτές του κορονοϊού

Εικόνα
κορονοϊός

Τέσσερα σκυλιά, τα λαμπραντόρ ριτρίβερ Silja, Rele και Kosti και ένα καναδέζικο λυκόσκυλο που ονομάζεται E.T, ύστερα από ειδική εκπαίδευση, εκτέθηκαν σε δείγματα δέρματος 114 εθελοντών που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, μέσω επιχρισμάτων από το λαιμό, το μέτωπο και τους καρπούς, καθώς και από άτομα που δεν έφεραν τον ιό.

Τα σκυλιά λοιπόν ήταν 92% ακριβή στον εντοπισμό των θετικών ατόμων και 91% ακριβή στα αρνητικά κρούσματα. Τα σκυλιά παρατηρήθηκε ότι όταν ανίχνευαν τον ιό, είτε έδιναν το πατούσι τους είτε καθόντουσαν κάτω.

Δείτε επίσης: Τι είναι το blackout challenge στο Tik Τok που ευθύνεται για χιλιάδες θανάτους ανηλίκων;

Επιπλέον, μεγάλη ακρίβεια στον εντοπισμό του κορωνοϊού παρατηρήθηκε και στην ανίχνευση των θετικών στον ιό επιβατών του αεροδρομίου.

Εικόνα
κορονοϊός

Συγκεκριμένα, οι σκύλοι ανιχνευτές χρησιμοποίησαν την όσφρηση τους για να εντοπίσουν τον ιό σε 303 εισερχόμενους επιβάτες, οι οποίοι είχαν ήδη υποβληθεί σε τεστ PCR, στο διεθνές αεροδρόμιο Helsinki-Vantaa στη Φινλανδία την περίοδο μεταξύ του Σεπτεμβρίου του 2020 και του Απριλίου του 2021.

Σύμφωνα με τα ερευνητικά στοιχεία, που δημοσιεύθηκαν στο BMJ Global Health, τα αποτελέσματα από την ανίχνευση των σκύλων και του τεστ PCR ταυτοποιήθηκαν στο 98% των περιπτώσεων. Παράλληλα, οι σκύλοι επιβεβαίωσαν ότι 296 από τους 300 επιβάτες ήταν αρνητικοί. Ωστόσο, οι σκύλοι απέτυχαν να εντοπίσουν τους μόνους τρεις επιβάτες που ήταν θετικοί στην εξέταση PCR, με τους ερευνητές όμως να επισημαίνουν ότι ένας από αυτούς τους επιβάτες βγήκε αρνητικός σε δεύτερο τεστ PCR και ο ένας ήταν θετικός αλλά δεν ήταν πλέον μολυσματικός.

Μάθετε ακόμη: Covid - 19: Νέα χαλάρωση των μέτρων - Η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας

Αγαπημένο