ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

4 λόγοι για τους οποίους εμφανίζεται η κυτταρίτιδα στο σώμα μας

Ποιες συνήθειές μας την δημιουργούν και πως να την καταπολεμήσετε!
28.02.2022
2
'

Κυτταρίτιδα: Ο αιώνιος εχθρός του γυναικείου σώματος. Κάθε χρονιά, όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, η κυτταρίτιδα και η καταπολέμησή της είναι ένα θέμα που απασχολεί όλες μας. Για να μάθουμε όμως τι την προκαλεί αλλά και πως θα την εξουδετερώσουμε, πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι η κυτταρίτιδα.

Η κυτταρίτιδα λοιπόν, είναι η συσσώρευση λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος ιδιαίτερα στους μηρούς, τους γλουτούς και πιο σπάνια στο στομάχι, τα ισχία και τα μπράτσα των χεριών. Εκεί σχηματίζονται λιπαρά οζίδια που κάνουν την επιφάνεια του δέρματος να φαίνεται ακανόνιστη με μικρά εξογκώματα και λακκάκια, αυτό που ονομάζουμε "φλούδα πορτοκαλιού".

Δείτε ακόμη: Οι διάσημες Ελληνίδες που είναι περήφανες για την κυτταρίτιδα και τις ατέλειες τους

Ποιες οι αιτίες εμφάνισης της κυτταρίτιδας στο σώμα μας;

  • Έλλειψη ενυδάτωσης: ο οργανισμός επιχειρεί καθημερινά να μεταβολήσει τα λιπώδη κύτταρα που δημιουργούνται. Το νερό είναι το απαραίτητο εφόδιο για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.
  • Η καθιστική ζωή είναι ένας από τους κυριότερους λόγους εμφάνισης του φλοιού πορτοκαλιού στο δέρμα μας. Όσο λιγότερο κινούμαστε στην καθημερινότητά μας, τόσο περισσότερο αδρανεί το κυκλοφορικό μας σύστημα. Εξ ού και οι ανομοιομορφίες στο δέρμα μας στις επίμαχες περιοχές!
  • Το αλκοόλ. Κορίτσια SOS. Η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών εκτός του ότι μας γεμίζει με ανούσιες θερμίδες, συγχρόνως δημιουργεί κατακράτηση στον οργανισμό και κατά συνέπεια την κυτταρίτιδα που απεχθανόμαστε!
  • Και τέλος φυσικά, τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Με 3 λέξεις: όχι στο junk food. Το άλφα και το ωμέγα στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας είναι η διατροφή. Το γρήγορο φαγητό είναι γεμάτο με ακατάλληλα για το ανθρώπινο σώμα συστατικά τα οποία μας γεμίζουν τοξίνες και επηρεάζουν αρνητικά το δέρμα μας και όχι μόνο.
Εικόνα
kitaritida

 

Με λίγα λόγια: Επειδή σε καμία μας δεν αρέσει ένα σώμα γεμάτο ατέλειες, φερθείτε στον εαυτό σας με αγάπη και φροντίδα, εντάσσοντας στην καθημερινότητά σας την κατανάλωση άφθονου νερού, (ιδανικά 3 λίτρα την ημέρα), καταργήστε το αλκοόλ, περιορίστε το φαγητό "απ' έξω", και εντάξτε την άσκηση - έστω και ήπια - στην καθημερινότητά σας. Τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα η κυτταρίτιδα θα αποτελεί για εσάς παρελθόν! 

Καλή επιτυχία!

Μπορεί ακόμη να σας ενδιαφέρει: Οι τροφές που «νικούν» την κυτταρίτιδα

Αγαπημένο