ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μήπως δεν κοιμάσαι αρκετά; Πώς να καταλάβεις πόσο ύπνο θέλει ο οργανισμός σου

To κόλπο που θα σου δώσει την απάντηση!
3
'
ipnos-poses-ores

Ο ύπνος είναι αυτό που λέμε η κινητήριος δύναμη του οργανισμού σου. Κατά την διάρκεια του ύπνου σου «επαναφορτίζεσαι» και ο οργανισμός σου, ουσιαστικά διορθώνει τα κακώς κείμενα της ημέρας. Κατά την διάρκεια του ύπνου ταξινομούνται οι πληροφορίες που έμαθες, διαγράφονται οι μη σημαντικές αλλά και επουλώνονται πληγές, γρατζουνιές και φυσικά πολεμώνται διάφορα μικρόβια που έχουν μπει στον οργανισμό σου.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως αν νιώθουμε άρρωστοι τότε τα μάτια μας κλείνουν μιας και ο ύπνος είναι η φυσική άμυνα του οργανισμού μας. Πόσο ύπνο χρειαζόμαστε όμως την ημέρα και πώς θα καταλάβεις πόσο ύπνο χρειάζεσαι εσύ; Τα πράγματα είναι πολύ απλά...

Πόσο ύπνο χρειαζόμαστε ανά μέσο όρο την ημέρα

Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται 7-9 ώρες ύπνουτην ημέρα προκειμένου να έχουν μία καλή απόδοση, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Φυσικά κάποιοι χρειάζονται λιγότερες ώρες και άλλοι περισσότερες. Προσοχή όμως: Μιλάμε για ποιοτητικό, βαθύ ύπνο και όχι για ύπνο με διαλείμματα ή ταραγμένο. Εκεί είναι που συνήθως μπερδευόμαστε και ενώ νομίζουμε πως έχουμε κοιμηθεί αρκετά, στην πραγματικότητα κάνουμε λάθος.

ipnos-poses-ores-erevna

Επιπλέον, ο «σωστός» ύπνος, εκείνος δηλαδή που μας ξεκουράζει, πρέπει να ξεκινάει από τις 20.00 - 00.00, δηλαδή από τις 20.00 - 00.00 πρέπει σύμφωνα με τους ειδικούς να έχεις κοιμηθεί.

Πώς να καταλάβεις πόσο ύπνο χρειάζεσαι εσύ

Το «κόλπο» για να καταλάβεις πόσο ύπνο χρειάζεσαι εσύ, είναι πολύ απλό: Θυμήσου ποια ήταν η τελευταία φορά που ξύπνησες χωρός ξυπνητήρι, που ένιωσες γεμάτος ενέργεια και που μέσα στην ημέρα ήσουν σε εγρήγορση, χωρίς να νιώθεις πως κάνεις κάποιο «άθλο». Οι ώρες που κοιμήθηκες εκείνη την ημέρα, είναι ακριβώς οι ώρες ύπνου που χρειάζεσαι!

Αγαπημένο