ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Με ποιο εμβόλιο γίνεται ο εμβολιασμός κατ' οίκον

Τα κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα.
3
'
εμβολιασμός κατ'οικον shuttterstock

Ο εμβολιασμό κατ’ οίκων έχει ήδη ξεκινήσει στις απομακρυσμένες περιοχές, και έχουν ήδη εμβολιαστεί αρκετοί συμπολίτες μας. Σε σχέση με τον εμβολιασμό των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα, από σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα, έτσι ώστε οι γιατροί να μπορούν να δηλώνουν τους πολίτες οι οποίοι έχουν δυσκολίες μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα και πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Ο θεράπων δηλαδή ιατρός θα μπορεί να δηλώσει τους ασθενείς πολίτες, έτσι ώστε να καταρτιστεί το πρόγραμμα εμβολιασμού τους.

Η πιστοποίηση και η ένταξη στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα, μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε γιατρό στην Ελλάδα, είτε δημόσιου, είτε ιδιωτικού τομέα.

Τα κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα

Είναι  άτομα τα οποία έχουνε σοβαρή, εκτός από στη λειτουργικότητά τους, και πολύ μεγάλη δυσκολία μετακίνησης.

Πολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό, είτε σε  περιπτώσεις που έχουμε βαριά ψυχική νοητική νόσο, παραδείγματος χάρη, στις περιπτώσεις Αλτσχάιμερ.

Ο εμβολιασμός κατ’ οίκων θα πραγματοποιηθεί είτε από ιδιώτες γιατρούς, είτε από κινητά συνεργεία της Επιχείρησης Ελευθερία. Όταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα, θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του.

Τώρα σε σχέση με την ένταξη ιδιωτών γιατρών στο πρόγραμμα, συνεχίζεται κανονικά. Υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος από αρκετούς γιατρούς.

Με ποιο εμβόλιο γίνεται ο εμβολιασμός κατ' οίκον

Ο εμβολιασμός κατ’ οίκον θα γίνεται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Διάβασε κι αυτό: εμβολιασμός με διαφορετικά εμβόλια, είναι ασφαλής και αποτελεσματικός; 

Τι άλλο αλλάζει; 

 Οι πολίτες από αύριο θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό με οποιοδήποτε εμβόλιο αυθημερόν, δηλαδή την ίδια μέρα, δεδομένου ότι υπάρχει διαθεσιμότητα σε εμβολιαστικό κέντρο.

Υπενθυμίζουμε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα καταργήθηκε η ποινή αποκλεισμού που είχαμε σε αλλεπάλληλες αλλαγές των ραντεβού.

Διάβασε κι αυτό: Γιατί πρέπει να εμβολιαστούν οι νέοι πριν πάνε διακοπές.

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!