ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πόσες ώρες κοιμάται η Βασίλισσα Ελισάβετ την ημέρα;

Plus: Γιατί κοιμάται σε ξεχωριστό δωμάτιο από τον Πρίγκιπα Φίλιππο.
3
'
Βασίλισσα Ελισάβετ ύπνος Shutterstock

Η Βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι παντρεμένοι για περισσότερα από 70 χρόνια - και φαίνεται ότι το κόλπο τους να κρατήσουν τον γάμο τους ευτυχισμένο είναι να κοιμούνται χωριστά. Ο ύπνος σε ξεχωριστά υπνοδωμάτια είναι παράδοση ετών για τις ανώτερες τάξεις, σύμφωνα με την ξαδέλφη της Βασίλισσας Ελισάβετ, Lady Pamela Hicks.

Η ίδια, είπε στην ιστοσελίδα «express»: «Στην Αγγλία, η ανώτερη τάξη είχε πάντα ξεχωριστά υπνοδωμάτια στα οποία κοιμόταν. Αυτό συνέβαινε γατί φυσικά, κανείς δεν θέλει να ενοχλείται από ένα επίμονο ροχαλητό ή από ακατάστατο ύπνο που κάνει όποιος κοιμάται μαζί του».  Η wellness exprert Erin Berman, λέει ότι τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας χρησιμοποιούν συχνά ξεχωριστά υπνοδωμάτια. «Είναι συχνό φαινόμενο τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να κοιμούνται σε  ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες, ειδικά αν τα παιδιά τους έχουν φύγει από το σπίτι.

Δες και αυτό: Όλες οι λεπτομέρειες για την ζωή του Πρίγκιπα Φιλίππου

Αυτό οφείλεται συχνά στο ότι καθώς γερνάμε η αϋπνία γίνεται πιο συχνή, και η ουροδόχος κύστη μας είναι πιο ενεργή. Ο ύπνος σε ξεχωριστά δωμάτια ουσιαστικά είναι η καλύτερη επιλογή ώστε να κοιμάται σωστά, χωρίς διακοπές, ένα ανδρόγυνο μεγάλης ηλικίας».

Όσο για το πόσες ώρες κοιμάται η Ελισάβετ; Η Βασίλισσα Ελισάβετ που κυβερνά εδώ και περίπου 67 χρόνια, θέλει να κοιμάται περισσότερες ώρες τώρα από ότι παλαιότερα.  Η Lady Berman τόνισε : «Η Ελισάβετ κοιμάται  επτά - εννέα ώρες για να αποφύγει τον ύπνο στο θρόνο... κυριολεκτικά.   Αν και τα τελευταία χρόνια, η βασίλισσα άρχισε να μοιράζεται ορισμένα από τα καθήκοντά της με τον γιο της, η δουλειά της εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολη και την εξουθενώνει. Η Ελισάβετ κοιμάται τα μεσάνυχτα και ξυπνάει περίπου στις 8.30 κάθε πρωί, οπότε και παίρνει το πρωινό της», τόνισε η ίδια.

Αγαπημένο