ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ποιο είναι το πρόβλημα υγείας που ταλαιπωρεί την Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου αλλά και χιλάδες κόσμο;

Μάθε ποιο είναι το πρόβλημα υγίειας που ανάγκασε τη Ναυσικά να αποχωρήσει από το Survivor!
24.05.2022
1
'
Ποιο είναι το πρόβλημα υγείας που ταλαιπωρεί την Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου αλλά και χιλάδες κόσμο; Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου

Η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου αποτέλεσε μια από τις πιο έντονες προσωπικότητες στο φετινό Survivor. Η ίδια κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον και τα βλέμματα του κοινού όχι μόνο για την φυσική ομορφιά της αλλά και για τον χαρακτήρα της.

Μάλιστα το μοντέλο ήταν και αρκετά μαχητικό στους στίβους μάχης όμως ξαφνικά την είδαμε να αποχωρεί οικειοθελώς από το ριάλιτι επιβίωσης, λόγω προβλήματος υγείας.

Ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημα υγείας που ταλαιπωρεί τη Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου; Αν θέλετε να μάθετε συνεχίστε να διαβάζετε!

 

 

 

Η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου πάσχει από ένα χρόνιο θέμα υγείας το οποίο ονομάζεται σπαστική κολίτιδα σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η Μαρία Καλάβρια στην εκπομπή "Happy Day'. Πρόκειται για ένα συχνό πρόβλημα στο έντερο που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους και το οποίο παρουσιάζει φάσεις ύφεσης και έξαρσης. 

Διάβασε εδώ: Ηπατίτιδα στα παιδιά: Αυτοί είναι οι τρόποι προφύλαξης

Τι είναι η κολίτιδα;

Κολίτιδα σημαίνει φλεγμονή του εντέρου και αποτελεί συχνό φαινόμενο και ταλαιπωρεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα. Σε πιο ήπια μορφή ονομάζεται «σπαστική κολίτιδα», μία καλοήθης πάθηση που οφείλεται σε σπασμούς και γενικά σε ασυνήθιστες κινήσεις που κάνει το έντερο.

Ωστόσο, οι δύο πιο κοινές μορφές σοβαρής κολίτιδας είναι η «νόσος του Crohn» και η ελκώδης κολίτιδα που οφείλονται σε αυτοάνοσο μηχανισμό, δηλαδή το αμυντικό-ανοσολογικό σύστημα έχει εξασθενήσει και έχει γίνει ανεπαρκές και υπεραντιδραστικό. Υπάρχει επιστημονική συναίνεση ότι στην κολίτιδα συντελούν γενετικοί, περιβαλλοντικοί, διατροφικοί και ψυχογενείς παράγοντες.

Συμπτώματα 

Αρχικά η κολίτιδα δεν έχει συνεχόμενα συμπτώματα. Δηλαδή, μπορεί να υπάρξουν περίοδοι έξαρσης αλλά και φάσεις ύφεσης.

Δες ακόμη: Πώς το στρες οδηγεί σε υπερκόπωση

Χαρακτηριστικό σύμπτωμά της είναι τα ξαφνικά φουσκώματα της κοιλιάς, τα οποία σχεδόν πάντα συνοδεύονται από πόνους που εντοπίζονται στο αριστερό ή δεξί κάτω μέρος της κοιλιάς. 

Σπάνια όσοι πάσχουν από κολίτιδα έχουν κάποιου βαθμού αναιμία λόγω της δύσκολης απορρόφησης του σιδήρου και της απώλειας αίματος από τις κενώσεις, κάτι που καθιστά επιτακτική τη μέτρηση της φεριτίνης και την αναπλήρωση με ειδική μορφή αφομοιώσιμου σιδήρου βραδείας αποδέσμευσης που είναι πολύ ήπιος για το στομάχι.

 

 

Λίγα Λόγια για την Ναυσικα Παναγιωτακοπούλου  

  • Η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου γεννήθηκε το 1993 και μεγάλωσε στο Περιστέρι.
  • Είναι 28 ετών.
  • Έχει ύψος 1,76.
  • Η ενασχόλησή της με τον χώρο της μόδας ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Ήταν μόλις 8 ετών όταν συμμετείχε στο πρώτο της διαφημιστικό σποτ. Η απόφαση ωστόσο για να ασχοληθεί επαγγελματικά ήρθε κατά κάποιο τρόπο τυχαία. Μάθε περισσότερα εδώ !
Αγαπημένο