ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ποιο είναι το βακτήριο που έχει "χτυπήσει" τους παίκτες του Survivor;

Τι είναι το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού που έχει "χτυπήσει" τους παίκτες του Survivor
2
'
Ποιο είναι το βακτήριο που έχει "χτυπήσει" τους παίκτες του Survivor; Survivor_Βακτήριο

Οι παίκτες του «Survivor Greece» φαίνεται ότι έχουν έρθει αντιμέτωποι με ένα επικίνδυνο μικρόβιο, το οποίο έχει προκαλέσει διαταραχές στην υγεία τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού.

Μάλιστα, η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου εξαιτίας του εν λόγω μικροβίου αποχώρησε από το ριάλιτι επιβίωσης οικειοθελώς.  

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Λιανός είχε αναφέρει στην ανακοίνωση της αποχώρησής της: «Βρισκόμαστε εδώ για να σας αναφέρω εξελίξεις που αφορούν και τις δύο ομάδες. Το Survivor είναι ένα σκληρό παιχνίδι που στην αρχή έχει ενθουσιασμό αλλά στην πορεία και δυσκολίες. Είχαμε μια εξέλιξη για την οποία θα ήθελα να σας ενημερώσω. Όπως γνωρίζετε, η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου δεν συμμετείχε τις τελευταίες ημέρες στα αγωνίσματα λόγω ενός προβλήματος υγείας, το οποίο έχει οξυνθεί κι αντιμετωπίζει. Αυτές οι δυσκολίες δεν την αφήνουν να συνεχίσει στο Survivor. Η Ναυσικά έχει αποχωρήσει πλέον από το παιχνίδι και την κόκκινη ομάδα».

Επίσης, η καλή φίλη της Ναυσικάς Παναγιωτακοπούλου, Μαρία Καλάβρια  είχε μιλήσει για το πρόβλημα υγείας της πρώην παίκτριας του ριάλιτι επιβίωσης, που την ανάγκασε να αποχωρήσει, αναφέροντας τα εξής: «Έχει ένα θέμα με το έντερό της, για το οποίο ήταν πολύ δύσκολο, εκεί που βρισκόταν, να κάνει τις κατάλληλες εξετάσεις. Αυτό της το προκάλεσε η καρύδα που έτρωγε. Η καρύδα της «ξύπνησε» το πρόβλημα που είχε, έχει σπαστική κολίτιδα που είναι ό,τι χειρότερο. Της δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα και γι’ αυτό τον λόγο μπαινοέβγαινε στο νοσοκομείο. Είναι μία ειδική εξέταση που έκανε γι’ αυτό το πράγμα, που εκεί δε μπορούσα να την κάνουν».

Και πρόσθεσε: «Νομίζω όμως ότι ο λόγος που έφυγε ήταν το πρόβλημα με το στομάχι της. Είχε πει ότι θα καθίσει όσο μπορεί περισσότερο. Εγώ να σου πω την αλήθεια, δεν πίστευα ότι θα καθίσει τόσο πολύ. Δεν μίλησα εγώ μαζί της. Μίλησε ο σύντροφός της, Κώστας Πηλαδάκης».

Επιπλέον, ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ είχε αποκαλύψει μέσω των instastories του μετά την αποχώρησή του από το ριάλιτι επιβίωσης πως το εν λόγω μικρόβιο ταλαιπωρεί και εκείνον.

«Αυτό που μου συμβαίνει τι είναι; Είναι όλο λάθος. Ήμουν τόσους μήνες στο Survivor και αυτό που ονειρευόμουν μαζί με τους συμπαίκτες μου είναι τι θα φάμε όταν βγούμε έξω. Αλλά δυστυχώς κόλλησα και εγώ, όπως και η Κόκκινη ομάδα, αλλά και η Μπλε, αυτό το μικρόβιο στο στομάχι μου.

Με ταλαιπωρεί εδώ και μια βδομάδα. Δε μπορώ να φάω απολύτως τίποτα, ανακατεύομαι, ιδρώνω, έχω τάση για εμετό, ζαλίζομαι… Άρα νομίζω πως πραγματικά η ίωση είναι στα χειρότερά της. Σας στέλνω την αγάπη μου», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Κατερίνα Παπουτσάκη: Τι είναι η νόσος του Crohn από την οποία πάσχει και ταλαιπωρεί αρκετό κόσμο;

Τι είναι όμως το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού που έχει «χτυπήσει» τους παίκτες του Survivor;

Εικόνα
ΒΑΚΤΗΡΙΟ

Το Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (Helicobacter pylori) είναι ένα κοινό βακτηρίδιο του στομάχου που σε ορισμένους ανθρώπους δυνατόν να προκαλέσει πόνο στην άνω κοιλιά, φούσκωμα, ναυτία ή έμετο.

Η λοίμωξη από Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (Helicobacter pylori) εντοπίζεται στο στομάχι ή το δωδεκαδάκτυλο (δηλαδή το πρώτο τμήμα του λεπτού εντέρου) ενός ανθρώπου. Περίπου οι μισοί ενήλικες Έλληνες έχουν λοίμωξη από Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, αλλά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και συνεπώς οι περισσότεροι αγνοούν την ύπαρξή του.

Εντούτοις, σε μερικούς ανθρώπους η λοίμωξη από Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (Helicobacter pylori) δυνατόν να προκαλέσει ή να επιδεινώσει:

  • Έλκος στομάχου ή δωδεκαδακτύλου
  • Καρκίνο στομάχου
  • Λέμφωμα στομάχου
  • Εξωγαστρικές εκδηλώσεις όπως γλαύκωμα, νόσο Alzheimer, αιματολογικές παθήσεις, στεφανιαία νόσο, κ.ά.

Δεν είναι γνωστό για ποιον ακριβώς λόγο η λοίμωξη από Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού εκδηλώνεται με προβλήματα σε ομάδα ασθενών και όχι σε όλους. Πιθανόν να εμπλέκονται γενετικοί παράγοντες που καθιστούν ορισμένους ανθρώπους πιο ευαίσθητους να αναπτύξουν συμπτώματα από την λοίμωξη.

Τα συμπτώματα

Η πλειονότητα των ανθρώπων που έχουν το Ελικοβακτηρίδιο δεν εμφανίζει συμπτώματα. Συνηθέστερα συμπτώματα της λοιμώξεως από Helicobacter pylori περιλαμβάνουν:

  • Πόνο στην άνω κοιλιακή χώρα
  • Τυμπανισμό
  • Αίσθημα πρώιμου κορεσμού μετά από κατανάλωση μικρής ποσότητας φαγητού
  • Ναυτία ή έμετο
  • Μαύρο χρώμα κενώσεων (σε παρουσία πεπτικού έλκους που αιμορραγεί)
  • Εύκολη κόπωση

Δεν προκαλούνται όλα τα έλκη του στομάχου από το Ελικοβακτηρίδιο. Μια κατηγορία παυσίπονων είναι τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, τα οποία λαμβάνουν πολλοί ασθενείς και τα οποία ευθύνονται για έλκη στο στομάχι. Σε περίπτωση που λαμβάνετε τέτοια φάρμακα και εμφανίσετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, ενημερώστε τον γαστρεντερολόγο σας.Η διατροφή δεν επηρεάζει το Ελικοβακτηρίδιο, αλλά εάν έχετε συμπτώματα δυσπεψίας καλό είναι να αποφεύγετε το αλκοόλ και τα βαριά φαγητά (λιπαρά, καρυκεύματα, μπαχαρικά).

Μάθετε ακόμη: Μωβ τσούχτρα: Πως θα καταπραϋνεις τον πόνο από το τσίμπημα και τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις

Αγαπημένο