ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μαρία Μιχαλοπούλου: Τι είναι το αιμαγγείωμα που ταλαιπωρεί το χέρι της;

Η ανάρτηση του μοντέλου για το χειρουργείο που έκανε!
21.12.2021
3
'
Μαρία_Μιχαλοπούλου Ndp

Πριν από μερικά 24ωρα η Μαρία Μιχαλοπούλου μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μίλησε για το χειρουργείο που έκανε στο χέρι της και για το αιμαγγείωμα που έχει από τότε που γεννήθηκε.

«Βρείτε τις διάφορες, σωστά στην δεύτερη φωτογραφία έχω βάλει σκουφάκι. Πέρα από την πλάκα χθες έκανα την πρώτη επέμβαση για το αιμαγγείωμα που έχω στο χέρι μου από τη γέννηση μου. Ναι αιμαγγείωμα είναι αυτό πράσινο-μπλε πράγμα που φαίνεται στο δεξί μου χέρι. Όχι, δεν είναι χτύπημα, είναι μπερδεμένες φλέβες. Ναι το έχω και στη μασχάλη, όχι δεν είναι αξύριστη η μασχάλη μου. Ναι πονούσε σε πολλές περιπτώσεις και με δυσκόλευε ακόμα και σε καθημερινά πράγματα.

Μην βιαστείτε να μου πείτε “καλή ανάρρωση”, γιατί θα ακολουθήσουν και άλλες επεμβάσεις. Για εσάς είναι ακόμα μια φωτογραφία αλλά για εμένα είναι κάτι που το περίμενα όλη μου τη ζωή, όσο και να πονάω αυτή τη στιγμή και θα συνεχίσω να πονάω για καιρό, απλά ανυπομονώ να τελειώνει αυτή η ιστορία και μετά θα επιστρέψω στην δράση», έγραψε χαρακτηριστικά το μοντέλο.

 

Τι είναι το αιμαγγείωμα;

Τα αιμαγγειώματα είναι δυσπλασίες των αγγείων, οι οποίες εμφανίζονται με τη μορφή μιας διάχυτης ροζ ή πορφυροκόκκινης περιοχής και παρουσιάζονται συνήθως στο πρόσωπο, στο κεφάλι, στο σώμα και στον τράχηλο.

Στη γενική τους μορφή, τα αιμαγγειώματα αποτελούν μια ομάδα μη λειτουργικών αιμοφόρων αγγείων στο δέρμα. Προέρχονται, δηλαδή, από κύτταρα τα οποία, υπό φυσιολογικές συνθήκες, σχηματίζουν τα αιμοφόρα αγγεία. Ωστόσο, όταν αυτά πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, οδηγούν στη δημιουργία των αιμαγγειωμάτων.

Πότε εμφανίζονται τα αιμαγγειώματα;

Ορισμένα είδη αιμαγγειωμάτων υπάρχουν εκ γενετής, ενώ κάποια άλλα αναπτύσσονται κυρίως στη βρεφική ηλικία και μάλιστα σε πρόωρα βρέφη με χαμηλό βάρος και στα βρέφη πολύδυμων κυήσεων. Αναπτύσσονται, μάλιστα, 3-5 φορές συχνότερα στα κορίτσια σε σύγκριση με τα αγόρια και ιδιαίτερα σε αυτά που έχουν ανοιχτό χρώμα δέρματος. Παρουσιάζονται, επίσης σε βρέφη μητέρων προχωρημένης ηλικίας ή μητέρων που έχουν ιστορικό προεκλαψίας και προδρομικού πλακούντα.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρειΜαίρη Μπάρκουλη: Τι είναι το χασιμότο από το οποίο πάσχει;

Αγαπημένο