ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ιωάννα Τούνη: Τι είναι η θρομβοφιλία με την οποία διαγνώστηκε και γιατί πρέπει να κάνει ενέσεις καθημερινά;

Τι είναι η θρομβοφιλία και πώς μπορεί να επηρεάσει την εγκυμοσύνη;
15.11.2022
3
'
Ιωάννα Τούνη: Τι είναι η θρομβοφιλία με την οποία διαγνώστηκε και γιατί πρέπει να κάνει ενέσεις καθημερινά Instagram

Η Ιωάννα Τούνη και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου θα γίνουν σε λίγο καιρό γονείς για πρώτη φορά.

Η influencer και επιχειρηματίας, όπως έχει αποκαλύψει μέσα από τα social media, βιώνει μία δύσκολη εγκυμοσύνη και έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά τους μήνες της κύησης.

Ιωάννα Τούνη: Αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με θρομβοφιλία 

Εικόνα
ιωαννα τουνη θρομβοφιλια

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες αποκάλυψε πως πρέπει να κάνει καθημερινά ενέσεις στην κοιλιά της, καθώς αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας. Συγκεκριμένα, εξήγησε πως διαγνώστηκε με θρομβοφιλία και οι ενέσεις που έχουν αντιπηκτική ιδιότητα είναι απαραίτητες για τη θεραπεία της.

«Εντωμεταξύ πήγα στον γυναικολόγο και ένα update εγκυμοσύνης που δεν μου άρεσε καθόλου, έχω θρομβοφιλία, δεν το έχω πει. Δεν με πειράζει γενικά κάπου, αλλά τώρα με το μπεμπάκι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Έπαιρνα μέχρι τώρα ειδικά χαπάκια, για να μην πήξει το αίμα, γιατί αυτό είναι θρομβοφιλία, ένα ενδεχόμενο να πήξει το αίμα και να μην μπορεί να τρέφεται η έγκυος και το μπεμπάκι, αν τα λέω και σωστά. Απλά και λαϊκά, από αύριο ξεκινάω κάθε ημέρα να κάνω ενέσεις στην κοιλιά μου και δεν μου άρεσε καθόλου. Στεναχωρήθηκα. Θα σας ενημερώσω για το πώς είναι», είχε πει στην ανάρτησή της η Ιωάννα Τούνη.

Ιωάννα Τούνη: Μας έδειξε πώς κάνει ενέσεις για τη θρομβοφιλία 

Η γνωστή Influencer δημοσίευσε επίσης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και δύο βίντεο δείχνοντάς μας πώς κάνει ένεση στην κοιλιά της για τη θρομβοφιλία.

Όπως τόνισε, αυτή ήταν η πρώτη φορά που έκανε την ένεση για την θρομβοφιλία μόνη της, καθώς τις προηγούμενες φορές τις έκανε με την βοήθεια του φαρμακοποιού.

Video file
Video file

Δείτε επίσης: Νίκος Κουρής: Το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί από όταν ήταν 13 ετών

Τι είναι η θρομβοφιλία και πώς μπορεί να επηρεάσει την εγκυμοσύνη

Θρομβοφιλία ονομάζουμε την παθολογική κατάσταση υπερπηκτικότητας της αιματικής κυκλοφορίας στον άνθρωπο με αποτέλεσμα την ανάπτυξη θρόμβων σε όργανα και αγγεία. Στην διεθνή βιβλιογραφία αναφέρεται ότι η θρομβοφιλία εμφανίζεται 1 στους 15 ανθρώπους, ενώ στον Ελλαδικό χώρο, πάσχει 1 στους 7 Έλληνες.

Εικόνα
ιωαννα τουνη θρομβοφιλια

Η θρομβοφιλία είναι είτε κληρονομική (ελαττωματικό γονίδιο που μεταφέρεται από τους γονείς στα παιδιά), είτε επίκτητη (αποτέλεσμα διαταραχής του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία προκαλεί την επαγωγή ενός αντισώματος που παρεμβαίνει στο μηχανισμό πήξης του αίματος) και μπορεί να προκύψει από διάφορες καταστάσεις όπως: παχυσαρκία, παρατεταμένη ακινησία, σακχαρώδης διαβήτης, εγκυμοσύνη, τοκετός, λήψη ορμονών, π.χ. αντισυλληπτικών.

Τι προκαλεί η θρομβοφιλία στη γυναίκα;

Εικόνα
ιωαννα τουνη θρομβοφιλια
  • Θρομβώσεις και θρομβοφλεβίτιδα
  • Επαναλαμβανόμενες αποβολές και υπογονιμότητα
  • Αποβολή του κυήματος
  • Ενδομήτριο θάνατο
  • Ενδομήτρια καθυστέρηση ανάπτυξης του εμβρύου
  • Αποκόλληση του πλακούντα
  • Προεκλαμψία
  • Πρόωρο τοκετό

Ποιες είναι οι θεραπευτικές αγωγές που συνιστώνται στην εγκυμοσύνη;

Η θεραπευτική αγωγή, όπως αναφέρθηκε, αποτελείται από αντιπηκτικά φάρμακα. Αυτά είναι κυρίως οι ενέσεις ηπαρίνης χαμηλού μοριακού βάρους σε δόση που ποικίλει ανάλογα με το σκεύασμα και τις ενδείξεις, με ή χωρίς ασπιρίνη.

Μάθετε ακόμα: Φωτεινή Αθερίδου: Το πρόβλημα υγείας που δυσκολεύει την καθημερινότητά της

Αγαπημένο