ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γωγώ Φαρμάκη: Τι είναι το σύνδρομο Wolf Parkinson White με το οποίο διαγνώστηκε και γιατί χρειάστηκε να χειρουργηθεί

Τα συμπτώματα και η θεραπεία του συνδρόμου Wolf Parkinson White με το οποίο διαγνώστηκε η Γωγώ Φαρμάκη
21.11.2022
2
'
Γωγώ Φαρμάκη: Τι είναι το σύνδρομο Wolf Parkinson White με το οποίο διαγνώστηκε και γιατί χρειάστηκε να χειρουργηθεί NDP photo agency

Η Γωγώ Φαρμάκη έκανε γνωστό πριν λίγες μέρες μέσα από τα social media πως πριν μερικούς μήνες διαγνώστηκε με το σύνδρομο Wolf Parkinson White. Ενώ επίσης, η γνωστή επιχειρηματίας και σχεδιάστρια μόδας αποκάλυψε πως υποβλήθηκε σε χειρουργείο και πλέον βρίσκεται σε κατάσταση ανάρρωσης.

Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε τι είναι το σύνδρομο Wolf Parkinson White και γιατί χρειάστηκε να χειρουργηθεί, συνεχίστε να διαβάζετε!

Γωγώ Φαρμάκη: Η μακροσκελής ανάρτηση για το σύνδρομο Wolf Parkinson White

Η Γωγώ Φαρμάκη με μια μακροσκελή ανάρτηση και μια σειρά εικόνων μέσα από το νοσοκομείο μίλησε για την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της.  

«Πριν λίγους μήνες διαγνώστηκα με Wolf Parkinson White, που σίγουρα πολλοί δεν γνωρίζετε τι είναι, όπως κι εγώ όταν μου το ανακοίνωσαν. Έπειτα λοιπόν από φαρμακευτική αγωγή, αρκετά Holder και αφού σε ηρεμία έφτανα 212 παλμούς (χτυπούσε τόσο έντονα η καρδιά μου που κάποιες στιγμές νομιζα ότι κάνει σεισμό), είπαμε να μπούμε χειρουργείο. Όπως έχω ξανά πει, είμαι κάτι παραπάνω από τυχερή! Είχα δυο εξαιρετικούς γιατρούς τον κ. Χατζηγεωργίου (που είμαστε μαζί από την πρώτη μέρα) και τον κ. Πούλο που έκανε τα αδύνατα δυνατά για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του χειρουργείου

Αυτή τη στιγμή, που κάνω αυτό το post, είναι όλα τέλεια! Ανυπομονώ να ξεκινήσω τις προπονήσεις μου και θέλω να πω σε όλους σας να κάνετε εξετάσεις με το παραμικρό και να μην το αμελείτε (κάτι που έκανα εγώ)! Αν σκεφτείτε να το κάνετε Google, να θυμάστε πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας», έγραψε στην ανάρτησή της η Γωγώ Φαρμάκη.

Στο πλευρό της βρίσκονται φυσικά τα αγαπημένα της πρόσωπα. Ανάμεσα σε αυτά είναι βέβαια και η αδερφή της, Όλγα Φαρμάκη, που τη στηρίζει όλο αυτό το διάστημα.

Μάλιστα, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη για την περιπέτεια της υγείας της, η Όλγα Φαρμάκη έκανε σχετική ανάρτηση δημοσιεύοντας φωτογραφία δίπλα στην αδελφή της, Γωγώ γράφοντας: «Σ’ αγαπώ πολύ».

Εικόνα
γωγω φαρμακη συνδρομο

Δείτε επίσης: Ιωάννα Τούνη: Τι είναι η θρομβοφιλία με την οποία διαγνώστηκε και γιατί πρέπει να κάνει ενέσεις καθημερινά;

Wolff-Parkinson-White: Τι είναι

Το σύνδρομο Wolff-Parkinson-White είναι μια καρδιακή πάθηση στην οποία υπάρχει μια ανώμαλη επιπλέον ηλεκτρική οδός από τoν καρδιακό κόλπο στις κοιλίες της καρδιάς. Αυτό το σύνδρομο προκαλεί ταχυκαρδία, δηλαδή γρήγορο καρδιακό ρυθμό.

Το σύνδρομο Wolff-Parkinson-White είναι μία από τις συνηθέστερες αιτίες για διαταραχές του καρδιακού ρυθμού σε βρέφη και παιδιά.

Εικόνα
γωγω φαρμακη συνδρομο

Σύνδρομο Wolff-Parkinson-White: Συμπτώματα

Περίπου το 40% των ατόμων με ηλεκτρικό πρόβλημα δεν εμφανίζουν ποτέ συμπτώματα.

Τα συμπτώματα του συνδρόμου Wolff-Parkinson-White είναι:

 • Αίσθημα παλμών
 • Δυσκολία στην αναπνοή
 • Ζαλάδα
 • Απώλεια συνείδησης
 • Άγχος
 • Τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν από μερικά δευτερόλεπτα έως αρκετές ώρες. Συνήθως συμβαίνουν κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης ή ως αποτέλεσμα καφεΐνης ή αλκοόλ.
 • Σε σοβαρές περιπτώσεις, τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν: πόνο στο στήθος, κακή διατροφή ή ορατό καρδιακό παλμό (στο στήθος).

Σύνδρομο Wolff-Parkinson-White: Αιτίες

Εικόνα
γωγω φαρμακη συνδρομο

Η αιτία του WPW είναι συνήθως άγνωστη και πιθανότατα οφείλεται σε συνδυασμό τυχαίων και γενετικών παραγόντων. Μικρός αριθμός περιπτώσεων οφείλεται σε μετάλλαξη του γονιδίου PRKAG2 που μπορεί να κληρονομηθεί από τους γονείς ενός ατόμου με αυτοσωμικό επικρατή τρόπο.

Σύνδρομο Wolff-Parkinson-White: Θεραπευτική αγωγή

Η θεραπεία για το σύνδρομο Wolff-Parkinson-White εξαρτάται από τη σοβαρότητα και τη συχνότητα των συμπτωμάτων και τον τύπο της αρρυθμίας, που προκαλεί τον γρήγορο καρδιακό ρυθμό.

Οι στόχοι της θεραπείας είναι η επιβράδυνση ενός γρήγορου καρδιακού ρυθμού, όταν εμφανίζεται, και η πρόληψη μελλοντικών επεισοδίων.

Εικόνα
γωγω φαρμακη συνδρομο

Οι επιλογές θεραπείας περιλαμβάνουν τα εξής:

 • Ελιγμοί Vagal
 • Φάρμακα
 • Καρδιοανάταξη
 • Επέμβαση με καθετήρα

Μάθετε ακόμα: Φωτεινή Αθερίδου: Το πρόβλημα υγείας που δυσκολεύει την καθημερινότητά της

Αγαπημένο