ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Δούκισσα Νομικού: Τι είναι η Heterochromia iridis που έχει στα μάτια της;

Εσύ, το είχες προσέξει;
3
'
Δούκισσα Νομικού Heterochromia iridis

Η εντυπωσιακή Δούκισσα Νομικού, έχει αποκαλύψει στο παρελθόν πως έχει «Heterochromia iridis» ή αλλιώς «ετεροχρωμία της ίριδας», κάτι που σημαίνει ότι το ένα της μάτι, έχει διαφορετικό χρώμα από το άλλο.  Η παρουσιάστρια, ανέφερε ότι το αριστερό της μάτι είναι μπλε και το δεξί πράσινο. «Θυμάμαι ότι στο σχολείο έλεγαν «α, το κορίτσι με το ένα μάτι μπλε και το άλλο πράσινο». Στις πρώτες φωτογραφίσεις μού τα έκαναν το ίδιο χρώμα. Μετά είπα «Αυτό είναι. Μου αρέσει γιατί είναι διαφορετικό, είμαι εγώ», είχε τονίσει.

Δες την φωτογραφία στην οποία φαίνεται ότι η Δούκισσα Νομικού έχει «Heterochromia iridis»:

Πόσο συχνή είναι η heterochromia iridis;

Τις περισσότερες φορές, όπως αναφέρει το webmd, δεν προκαλεί προβλήματα. Συχνά είναι απλώς ένα παράξενο «φαινόμενο» που προκαλείται από γονίδια που μεταδίδονται από τους γονείς ή από κάτι που συνέβη όταν σχηματίζονταν τα μάτια του ατόμου που έχει ετεροχρωμία, όπως η Δούκισσα Νομικού. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να είναι σύμπτωμα ιατρικής πάθησης. Η ετεροχρωμία είναι συχνή σε ορισμένα ζώα αλλά σπάνια σε ανθρώπους. Επηρεάζει λιγότερα από 200.000 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχουν 3 τύποι ετεροχρωμίας:

  • Η πλήρης ετεροχρωμία (heterochromia iridis) κατά την οποία η μία ίριδα έχει διαφορετικό χρώμα από την άλλη. Για παράδειγμα, μπορεί να έχεις ένα μπλε μάτι και ένα καφέ μάτι.
  • Η τμηματική ετεροχρωμία (heterochromia iridium) κατά την οποία διαφορετικά μέρη μιας ίριδας έχουν διαφορετικά χρώματα.
  • Η κεντρική ετεροχρωμία (central heterochromia) κατά την οποία ο εξωτερικός δακτύλιος της ίριδας έχει διαφορετικό χρώμα από το υπόλοιπο.
Αγαπημένο