ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κρυολιπόλυση: H λύση για το ανθεκτικό τοπικό πάχος

Μάθε σε ποια σημεία του σώματος μπορείς να χάσεις πόντους με τη μέθοδο και γιατί μόνο μία συνεδρία αρκεί.
3
'
κρυολιπόλυση shutterstock

Συγκεντρώσαμε τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις για μια μέθοδο που έχει αρχίσει να γίνεται γνωστή τα τελευταία χρόνια. Αφορά την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, που δεν ανταποκρίνεται στην δίαιτα ή στην σωματική άσκηση και  απασχολεί πολλούς από εμάς.

Τι είναι και πώς λειτουργεί η κρυολιπόλυση;

Πρόκειται για τεχνική κατά την οποία τα λιποκύτταρα ψύχονται, καταστρέφονται σταδιακά και αποβάλονται τελικά από τον οργανισμό. Έτσι παρατηρείται σμίκρυνση της περιοχής που θεραπεύουμε και απώλεια εκατοστών σε ένα ποσοστό που αγγίζει το 30%.

Θα χάσω βάρος με την κρυολιπόλυση;

Η κρυολιπόλυση δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος αλλά μέθοδος αντιμετώπισης του τοπικού πάχους σε άτομα με κανονικό ή ελαφρώς αυξημένο σωματικό βάρος. Επομένως αυτό που επιτυγχάνεται είναι η απώλεια πόντων.

Το αποτέλεσμα της κρυολιπόλυσης είναι άμεσα ορατό;

Τα λιποκύτταρα καταστρέφονται σταδιακά και το αποτέλεσμα αρχίζει να είναι ορατό ένα μήνα μετά το πέρας της θεραπείας και ολοκληρώνεται στους 3 μήνες .

Χρειάζονται πολλές συνεδρίες για να δω αποτέλεσμα και κάθε πότε επαναλαμβάνονται ;

Δεν πρόκειται για θεραπεία που απαιτεί πολλές συνεδρίες. Ολοκληρώνεται ουσιαστικά σε μια συνεδρία και ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος μπορεί να χρειαστεί να επαναληφθεί μια δεύτερη φορά , η οποία πρέπει  να πραγματοποιηθεί στους 3 μήνες , όχι νωρίτερα!

Πόση ώρα διαρκεί η θεραπεία;

Η θεραπεία διαρκεί συνήθως μια ώρα.

Eίναι επώδυνη η κρυολιπόλυση;  

Αν εξαιρέσει κανείς τα πρώτα 3-4 λεπτά που ο ασθενής νιώθει λίγο «άβολα», πρόκειται για μια πολύ καλά ανεκτή τεχνική, και σε μερικές περιπτώσεις ο ασθενής μπορεί να αποκοιμηθεί.

Ποια είναι η αίσθηση αμέσως μετά το τέλος της θεραπείας;

Υπάρχει ένα ελαφρύ αίσθημα πόνου και μουδιάσματος στην θεραπευθείσα περιοχή, τα οποία αποκαθίστανται σύντομα. Σπάνια αυτή η αισθηση του μουδιάσματος διαρκεί περισσότερο, μέχρι και 3 εβδομάδες.

Μπορεί να εφαρμοστεί ταυτόχρονα σε πολλά σημεία στο σώμα;

 Η κρυολιπόλυση μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλά διαφορετικά σημεία στο σώμα. Συνιστούμε όμως να γίνεται μόνο σε μια περιοχή κάθε φορά, και να υπάρχει ένα διάστημα μιας τουλάχιστον εβδομάδας  αν ο ασθενής επιθυμεί να κάνει κρυολιπόλυση σε περισσότερες της μιας περιοχής.

Τι πρέπει να προσέξω μετά τη θεραπεία της κρυολιπόλυσης;

Θα πρέπει να διατηρήσετε σταθερό το σωματικό σας βάρος. Στην περίπτωση που κάποιος αρχίζει να «βάζει κιλά», τα λιποκύτταρα που έχουν απομείνει ‘’φουσκώνουν’’ και αλλιώνουν το αποτέλεσμα της κρυολιπόλυσης.

Διάβασε ακόμα: Χάσε βάρος, κάνε detox και νίκησε την κυτταρίτιδα

Αγαπημένο