ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κορονοϊός - Θεοδωρίδου: Ο εμβολιασμός υπερτερεί της φυσικής ανοσίας

Οι προβληματισμοί για την προσφερόμενη διάρκεια ανοσίας και τα αποτελέσματα των ερευνών.

02.11.2021
2
'
εμβολιασμός κορονοϊός

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου ενημέρωσε για τη διάρκεια ανοσίας που προσφέρουν τα εμβόλια μετά την ανακοίνωση 5.449 νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

"Από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος είχαμε προβληματισμούς. Σήμερα γνωρίζουμε πως διαρκεί έξι ή περισσότερους μήνες. Για όσους είχαν νοσήσει υπάρχει σύσταση για μια δόση εμβολίου έξι μήνες μετά τη νόσηση. Η φυσική ανοσία συμπληρώνεται απο αυτή του εμβολίου και λέγεται υβριδική, προστατεύοντας και από τη μετάλλαξη Δέλτα" τόνισε η κ. Θεοδωρίδου στην αρχή της ομιλίας της και εξήγησε ότι ανοσία επηρεάζεται από την ηλικία, τα υποκείμενα νοσήματα και τις μεταλλάξεις.

Μίλησε ακόμα για τα αποτελέσματα μελέτης, όπου ανεμβολίαστοι που είχαν νοσήσει (διάστημα έως 5 μήνες) είχαν 5,5, φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σε σχέση με τους εμβολιασμένους που δεν είχαν νοσήσει. Κάνοντας αναφορά στη μελέτη του CDC έκανε γνωστό ότι τα δεδομένα δείχνουν πως η ανοσία από τον εμβολιασμό υπερτερεί της φυσικής ανοσίας από την Covid.

Διάβασε περισσότερα στο ant1news.gr

Αγαπημένο