ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κορονοϊός: Ποιες χώρες στην Ευρώπη έχουν αύξηση κρουσμάτων;

33 χώρες σημείωσαν επιδείνωση της επιδιομιολογικής κατάστασης.
3
'
Ποιες χώρες στην Ευρώπη έχουν αύξηση κρουσμάτων shutterstock

Στην Ευρώπη, η επιδημία δείχνει σημαντική επιδείνωση την τελευταία  εβδομάδα με 44% περισσότερες διαγνώσεις και 4% αύξηση τους θανάτους μεσοσταθμικά.

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των νέων διαγνώσεων ενισχύθηκε στο επίπεδο των 52.000 ανά ημέρα,  ενώ ο ρυθμός των θανάτων αυξήθηκε σε περίπου 870 ανά ημέρα.

Από τις 47 Ευρωπαϊκές χώρες, οι 33 έδειξαν επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης. Σημαντική επιδείνωση παρουσιάζει η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Πορτογαλία.

Τι ισχύει για την Ελλάδα

Στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα, ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια είχε σημαντικότατη αύξηση.

Ωστόσο η πίεση στο Σύστημα Υγείας συνεχίζει να αποκλιμακώνεται. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εντός της τελευταίας εβδομάδας, μειώθηκε κατά 21% επί του συνόλου των ασθενών που βρίσκονται στις ΜΕΘ.

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid παραμένει σε λιγότερες από 50 τις περισσότερες ημέρες, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων παραμένει μικρότερο της μονάδας.

Ο αριθμός των διαγνώσεων, ωστόσο, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όπως είπαμε έδειξε σημαντικότατη αύξηση καθώς καταγράφηκαν 2,5 φορές περισσότερες διαγνώσεις από ότι την προηγούμενη εβδομάδα ανεβαίνοντας σε περισσότερες από 1000 διαγνώσεις και σήμερα περισσότερες από 2000 ανά ημέρα μεσοσταθμικά.

Συγχρόνως, ο αριθμός των συμπολιτών μας που καταλήγουν με τη νόσο μειώθηκε στο 50%, σε περίπου 8 ανά ημέρα.  Σχετικά με την παρέμβαση Δημόσιας Υγείας για προσυμπτωματικό έλεγχο με τα αντιγονικά self test, μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 35.000.000 συσκευές σε περίπου 4,5 εκατομμύρια πολίτες.

Διάβασε ακόμα: Σε ποια ελληνικά νησιά υπάρχει αύξηση κρουσμάτων

Αγαπημένο