ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κορονοϊός: Έλαβε άδεια κυκλοφορίας το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Όλα τα πλεονεκτήματα του μονοδοσιακού εμβολίου.
3
'
covid vaccine shutterstock

Το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της COVID-19 έλαβε άδεια κυκλοφορίας υπό αίρεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα δεδομένα έχουν δείξει ότι το εμβόλιο προστατεύει έναντι της νοσηλείας που σχετίζεται με την COVID-19 σε ευρείες γεωγραφικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων περιοχών με αναδυόμενες παραλλαγές του ιού.

Η απόφαση αποτελεί συνέχεια της σύστασης που εξέδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για το εμβόλιο της J&J κατά της COVID-19.

Η Εταιρεία αποσκοπεί να ξεκινήσει την παράδοση του εμβολίου της στην ΕΕ μέσα στο δεύτερο 15θήμερο του Απριλίου και δεσμεύεται για την παροχή 200 εκατομμυρίων δόσεων μέσα στο 2021.

Ποιος είναι ο μηχανισμός του εμβολίου της Johnson & Johnson

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της COVID-19 αξιοποιεί την πλατφόρμα εμβολίων AdVac®, μια μοναδική και αποκλειστική τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε επίσης για την ανάπτυξη και παρασκευή του εγκεκριμένου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμβολίου κατά του Έμπολα και για τη δημιουργία των ερευνητικών εμβολίων της Εταιρείας κατά του Ζίκα, του RSV και του HIV.

Πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Τα δεδομένα από τη μελέτη Φάσης 3 ENSEMBLE έδειξαν ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της COVID-19 ήταν καλά ανεκτό και είχε αποτελεσματικότητα 67 τοις εκατό στη μείωση της συμπτωματικής νόσου COVID-19 στους συμμετέχοντες που έλαβαν το εμβόλιο έναντι των συμμετεχόντων που έλαβαν το εικονικό εμβόλιο. 

Η έναρξη της προστασίας παρατηρήθηκε από την ημέρα 14 και διατηρήθηκε 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Τα δεδομένα έδειξαν επίσης ότι το εμβόλιο είχε αποτελεσματικότητα 85 τοις εκατό στην πρόληψη της σοβαρής νόσου σε όλες τις περιοχές που μελετήθηκαν και παρείχε προστασία κατά των νοσηλειών και των θανάτων που σχετίζονται με την COVID-19, η οποία ξεκινούσε 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Πόσο ευαίσθητο είναι το εμβόλιο στη φύλαξη

Το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της COVID-19 είναι συμβατό με τα συνήθη κανάλια φύλαξης και διανομής των εμβολίων, γεγονός που καθιστά δυνατή την παράδοσή του σε απομακρυσμένες περιοχές.

Εκτιμάται ότι το εμβόλιο παραμένει σταθερό για διάστημα δύο ετών σε θερμοκρασίες -25°C έως -15°C, εκ των οποίων το μέγιστο ως και τρεις μήνες μπορεί να είναι στην απλή ψύξη, σε θερμοκρασίες 2°C έως 8°C. Για την αποστολή του εμβολίου η Εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τις ίδιες τεχνολογίες ψυκτικής αλυσίδας που χρησιμοποιεί και σήμερα για τη μεταφορά άλλων φαρμάκων.

Πότε θα ξεκινήσει η διάθεση του εμβολίου της Johnson & Johnson

Η Johnson & Johnson δεσμεύεται να κάνει διαθέσιμο το εμβόλιό της κατά της COVID-19 σε μη κερδοσκοπική βάση για επείγουσα χρήση στην πανδημία. Η Εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει την παράδοση του μονοδοσικού εμβολίου της κατά της COVID-19 στην ΕΕ μέσα στο δεύτερο 15θήμερο του Απριλίου και να προμηθεύσει με 200 εκατομμύρια δόσεις την ΕΕ,3 καθώς και τη Νορβηγία και την Ισλανδία, μέσα στο 2021.

 

 

Αγαπημένο