ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Το καλό σενάριο που εκτιμά ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα φέρει το τέλος της πανδημίας

Μεταδοτική περίπου όσο η Ανεμοβλογιά η μετάλλαξη Δέλτα. Ποιο είναι το καλό σενάριο στην ανησυχητική αυτή πληροφορία. Γιατί οι ειδικοί εκτιμούν ότι η αυξημένη μεταδοτικότητα μπορεί να σημάνει το τέλος της πανδημίας.
2
'
Εξέλιξη της πανδημίας istock

Πολλά έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ημέρες για το πόσο μεταδοτική είναι η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊου. Και υπήρξαν δημοσιεύσεις που ανέφεραν ότι είναι μεταδοτική όσο η Ιλαρά. Και αυτό προκάλεσε μια αύξηση της ανησυχίας για το σενάριο εξέλιξης της πανδημίας.

Σύμφωνα όμως με το Centers for Disease Control and Prevention το στέλεχος Δέλτα είναι λιγότερο μεταδοτικό από την ιλαρά όπου ένας μολύνει 15 έως 18 άτομα. Η μετάλλαξη Δέλτα φαίνεται ότι μολύνει 5 έως 9.5 άτομα και είναι μάλλον πιο κοντά στην μεταδοτικότητα της ανευμολογιάς και της παρωτίτιδας όπου ένας μολύνει 10-12.

Το καλό σενάριο για την εξέλιξη της πανδημίας

Παρόλο που η μετάλλαξη Δέλτα είναι πράγματι πιο μεταδοτική από τα αρχικά στελέχη του ιού, υπάρχει κι ένα καλό στην όλη υπόθεση. Αυτή η μετάλλαξη εκτιμάται από κάποιους επιστήμονες ότι θα φέρει το τέλος της πανδημίας καθώς θα αποκτήσει φυσική ανοσία πολύ μεγάλο μέρος του ανεμβολίαστου πληθυσμού γρήγορα. Το αισιόδοξο σενάριο είναι ότι πριν το τέλος του 2021 θα σημάνει τέλος της πανδημίας.

Φυσικά αν βγει μία νέα μετάλλαξη που δεν την καλύπτουν καλά τα εμβόλια η πανδημία θα συνεχιστεί κι άλλο. Για αυτό είναι καλό να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν πιο πολλοί ώστε να μειωθεί η κυκλοφορία του ιού άρα και η πιθανότητα νέας μετάλλαξης.

Εννοείται ότι καμία χαλάρωση στα μέτρα προστασίας δεν είναι επιθυμητή μέχρι το τέλος της πανδημίας.

Διάβασε ακόμα: Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις κολλήσει το στέλεχος Δέλτα

 

Αγαπημένο