ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Η άσκηση που ξεκουράζει γρήγορα τα μάτια σου από την οθόνη του υπολογιστή

Αν διαβάζεις πολύ ή εργάζεσαι μπροστά σε υπολογιστή για πολλές ώρες ξεκούρασε τα μάτια σου με μια απλή και αποτελεσματική άσκηση!
1
'
γυναίκα κλείνει μάτι istockphoto

Smartphones, τηλεόραση, υπολογιστές, λαπ τοπ, όλες αυτές οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής όλων ανεξάρτητα από την ηλικία. Οι παρατεταμένες ώρες εργασίας, η συνεχής παρακολούθηση των οθονών ευθύνονται για προβλήματα στο οπτικό νεύρο, ξηροφθαλμία και κόπωση των ματιών. Έτσι πολλές φορές τα μάτια σου είναι ερεθισμένα, κόκκινα, τσούζουν, είναι βαριά ή και πρησμένα, με αποτέλεσμα πόνο στα μάτια, πονοκέφαλο και ημικρανία. Κάνε την παρακάτω άσκηση για τα μάτια σου αφιερώνοντας 1 λεπτό κάθε πέντε ώρες την ημέρα για να τα ανακουφίσεις από την ένταση. Θα μειώσει την καταπόνηση και την κόπωση των ματιών, θα δυναμώσει τους οφθαλμικούς μυς και θα ενισχύσει τη γνωστική σου απόδοση.

Άσκηση για βελτίωση της όρασης

Εικόνα
istockphoto

 

Συχνά ξεχνάμε να ανοιγοκλείσουμε τα μάτια μας όταν κοιτάμε συνεχώς την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού μας, όταν είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι όταν διαβάζουμε ή οδηγούμε πολλές ώρες. Αυτό προκαλεί κόπωση στα μάτια και ξηροφθαλμία. Το ανοιγοκλείσιμο των ματιών θα σε βοηθήσει να τα ανακουφίσεις από τον πόνο. Επιπλέον, είναι σημαντικό για τη λίπανση των ματιών. Έχε υπόψη σου ότι ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας περίπου 15 φορές το λεπτό. Αν το κάνεις πιο συχνά θα διατηρήσεις τα μάτια σου ενυδατωμένα.

Πώς να την κάνεις

  • Κάθισε σε μια καρέκλα.
  • Κοίταξε έναν κενό τοίχο διατηρώντας τον λαιμό σου ίσιο και τους ώμους χαλαρούς.
  • Κλείσε αργά τα μάτια σου.
  • Άνοιξε τα μάτια σου για μισό δευτερόλεπτο.
  • Επανάλαβε τη διαδικασία δέκα φορές.

Εάν τα συμπτώματα είναι πιο σοβαρά ή διαρκούν πολύ απευθύνσου άμεσα σε έναν οφθαλμίατρο. 

Διάβασε ακόμη: Ηλικιακή Εκφύλιση Ωχράς Κηλίδας: Yπάρχει τρόπος πρόληψης;

 

Αγαπημένο