ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γιατί πρέπει να φροντίζεις το σώμα σου και την υγεία σου;

Θέσε ως προτεραιότητα εσένα και δες την αλλαγή στην ευεξία σου!
3
'
γυναίκα τρώει υγιεινά και φροντίζει το σώμα και την υγεία της

Τα προβλήματα υγείας, ακόμα και τα μικρά θέματα υγείας, όπως τα άλγη, οι πόνοι, ο λήθαργος και η δυσπεψία, έχουν συνέπειες στην ευτυχία και στα επίπεδα του άγχους και μπορούν να παρεμποδίσουν ή να επισκιάσουν άλλες πτυχές της ζωής μας. Ένας τρόπος για να βελτιώσεις την ικανότητά σου να διαχειρίζεσαι το άγχος και να αισθάνεσαι καλύτερα είναι το να ακολουθείς πιο υγιεινές συνήθειες όπως:

Ισορροπημένη διατροφή

Αντί να τρως σωστά μόνο για την προοπτική του να δείχνεις καλύτερα φορώντας το τζιν σου, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι μία διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα ενέργειά σου, να διατηρήσει την ομαλή λειτουργία του οργανισμού σου και να μειώσει τα επίπεδα του άγχους.

Είναι πολύ πιο δύσκολο να διαχειριστείς το άγχος, εάν είσαι πεινασμένος ή υποσιτισμένος. Η πείνα μπορεί να σε κάνει πιο συναισθηματικά αντιδραστικό σε στρεσογόνους παράγοντες, αφήνοντάς σε ευερέθιστο ή ακόμα και θυμωμένου απέναντι σε μικρές καθημερινές ενοχλήσεις. Η παρακολούθηση του τι τρως μπορεί να είναι ένα εργαλείο διαχείρισης του άγχους.

Η βελτίωση της διάθεσης είναι ένας πρόσθετος λόγος για να προσέχεις τι τρως. Αντίθετα, μία διατροφή με αυξημένη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, λίπος, αλάτι μπορεί να σε κάνει κυκλοθυμικό  με έντονες ψυχολογικές διακυμάνσεις.

 Κάποιες από τις πιο άμεσες συνέπειες της κακής διατροφής συμπεριλαμβάνουν την αίσθηση:

 • Νευρικότητας.
 • Κυκλοθυμίας.
 • Κόπωσης.
 • Πείνας.
 • Αδυναμίας.

   Η σωστή διατροφή έχει σημαντικές μακροπρόθεσμες συνέπειες, αλλά μπορεί επίσης να σε  βοηθήσει να νιώθεις πιο δραστήριος και αισιόδοξος βραχυπρόθεσμα.

Καλή ποιότητα ύπνου

Ο ύπνος μπορεί να έχει μια σοβαρή επιρροή στην συνολική υγεία σου και στην ευρωστία σου. Δεσμεύσου ότι θα έχεις επαρκή ύπνο το βράδυ. Εάν δεν έχεις κοιμηθεί επαρκώς, μπορεί να είσαι λιγότερο παραγωγικός, με μειωμένη πνευματική διαύγεια και πιο επιρρεπής στις κρίσεις άγχους.

Κάποιες καλές συνήθειες που μπορούν να βοηθήσουν εσένα και τους γύρω σου:

 • Προσπαθήστε να κλείνετε 8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ.
 • Αποφύγετε την καφεΐνη μετά τις 2μμ.
 • Αποφύγετε να τρώτε φαγητά το βράδυ που μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο σας.
 • Πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ και ξυπνήστε την ίδια ώρα κάθε πρωί.
 • Δημιουργήστε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον ύπνου, βεβαιωθείτε ότι το κρεβάτι σας είναι άνετο και διατηρείστε το δωμάτιο σε μια βέλτιστη θερμοκρασία ύπνου (15°C-20°C).
 • Υιοθετήστε μια τεχνική χαλάρωσης, όπως διαλογισμό, για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να χαλαρώσει κάθε βράδυ πριν τον ύπνο.

 Μπορεί να εκπλαγείτε όλοι από το πόσο λιγότερο αγχωμένοι θα αισθάνεστε όταν δεν θα είστε κουρασμένοι, εάν αυτό αποτελεί ένα ζήτημα για εσάς αυτή την στιγμή. Η διατήρηση σωστών πρακτικών μπορεί να βοηθήσει, εάν δυσκολεύεστε να έχετε ποιοτικό ύπνο όταν είστε αγχωμένοι.

Φυσική δραστηριότητα

 Όλοι μας έχουμε ακούσει την συμβουλή του να τρώμε σωστά και να αθλούμαστε, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να προσαρμόσουμε τις ώρες άθλησης σε ένα πολυάσχολο πρόγραμμα,. Μία αποτελεσματική στρατηγική για να κάνουμε την άθληση ένα μόνιμο κομμάτι της ζωής μας είναι το να χτίσουμε μια συνήθεια άσκησης γύρω από τις υπόλοιπες συνήθειές μας.

 Ένας άλλος σημαντικός τρόπος, για να κάνουμε την άθληση ευκολότερη, είναι να επιλέξουμε μια δραστηριότητα την οποία να απολαμβάνουμε πραγματικά. Μερικά παραδείγματα συμπεριλαμβάνουν το περπάτημα ακούγοντας μουσική ή η παρακολούθηση ενός μαθήματος γυμναστικής στο γυμναστήριο όπου καλή μουσική ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειάς μας. Το να βρεις μια δραστηριότητα που απολαμβάνεις σημαίνει ότι θα μείνεις προσηλωμένος σε αυτή.

 • Βρες μια μορφή άθλησης που θα θέλεις να κάνεις και βρες τον χρόνο που θα μπορεί να λειτουργήσει με το πρόγραμμά σου.
 • Απόφυγε τις ανθυγιεινές συνήθειες
 • Η νικοτίνη, το υπερβολικό αλκοόλ, ακόμα και η υπερβολική καφεΐνη μπορούν να έχουν μακροπρόθεσμα αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Επίσης, βοηθάει η αποφυγή τοξικών μοτίβων σκέψης από την επιδείνωση των επιπέδων άγχους. Βρες πιο υγιεινούς τρόπους για να διαχειρίζεσαι το άγχος και θα απολαμβάνεις ταυτόχρονα τα οφέλη της υγείας και της διαχείρισης άγχους.

Μην ξεχνάς:

Εάν θέσεις στόχους ώστε να κάνεις αυτές τις ιδέες πραγματικότητα στην ζωή σου, όχι μόνο θα νιώσεις την διαφορά άμεσα, αλλά και θα δεις τα αποτελέσματα σε πολλούς τομείς της ζωής σου τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες.

Αγαπημένο