ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Υποφέρεις από ημικρανία; Οι απλές ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να την καταπολεμήσεις

Οι απλές ασκήσεις που βοηθούν στον πονοκέφαλο
19.10.2022
1
'

Σίγουρα θα σου έχουν τύχει μέρες που ξυπνάς το πρωί και έχεις την καλύτερη διάθεση και όρεξη να εκμεταλλευτείς την ημέρα σου αλλά ξαφνικά σε πιάνει μια έντονη ημικρανία και τα δεδομένα ανατρέπονται πολύ γρήγορα.

Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος πανικού, αφού υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείς να δοκιμάσεις επί τόπου για να ανακουφιστείς από την ενόχληση.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Πονοκέφαλος: Πως θα απαλλαχτείς εύκολα και γρήγορα χωρίς χάπια

Εικόνα
Γυμναστική κατά της ημικρανίας

Γυμναστική κατά της ημικρανίας:

Για αυτούς που αντιμετωπίζουν χρόνιες ημικρανίες και έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο κατάθλιψης, η γυμναστική μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και να βελτιώσει την διάθεση.

Από την άλλη στις περιπτώσεις που η γυμναστική δεν είναι μέρος της καθημερινότητας, συγκεκριμένες τροφές μπορούν συχνά να «πυροδοτήσουν» ημικρανίες, για αυτό είναι σημαντικό να προσέχει κανείς τις διατροφικές του επιλογές.

Η διατροφή σε συνδυασμό με την γυμναστική μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της συχνότητας που εμφανίζονται οι ημικρανίες σου και κάποιες ασκήσεις που συγκεκριμένα θα σε ανακουφίσουν, είναι οι παρακάτω:

Οι αερόβιες ασκήσεις χαμηλής έως μέτριας έντασης είναι οι ιδανικότερες που μπορούν να ανακουφίσουν από χρόνιες ημικρανίες.

Το περπάτημα, το κολύμπι, το τρέξιμο και το τζόκινγκ είναι όλες καλές επιλογές.

Εικόνα
Γυμναστική κατά της ημικρανίας

 

Οι προπονήσεις με σκόπιμες κινήσεις, όπως Tai chi, pilates και yoga, είναι επίσης από τις πιο αποτελεσματικές επιλογές γυμναστικής για την καταπολέμηση των ημικρανιών.

Ένα ακόμα είδος που πρέπει να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας είναι το stretching, η εκτέλεση δηλαδή ήπιων διατάσεων σε ολόκληρο το σώμα. Βοηθάει πολύ!

Εικόνα
Γυμναστική κατά της ημικρανίας

 

Tip: Η έντονη άσκηση, όπως η άρση μεγάλων βαρών και η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης μπορεί να είναι πιο πιθανό να προκαλέσει ημικρανίες σε μερικούς ανθρώπους αλλά όχι απαραίτητα σε όλους, οπότε καλό θα ήταν να την αποφύγετε.

Ρίξε μια ματιά: Άνδρας vs Γυναίκα στον πονοκέφαλο: Ποιο φύλο αντιμετωπίζει μεγαλύτερο πρόβλημα τελικά;

Αγαπημένο