ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τα 3+1 φυτά εσωτερικού χώρου που βοηθούν στην αποφυγή κρυολογήματος!

Τα κατάλληλα φυτά που πρέπει να έχεις στο σπίτι την χειμερινή περίοδο!
06.12.2022
1
'
Τα 3+1 φυτά εσωτερικού χώρου που βοηθούν στην αποφυγή κρυολογήματος! Photo/Istock

Σε πρόσφατη έρευνα φυτικών προϊόντων υγείας από το Puressentiel, πόρισμα έδειξε ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα που κυκλοφορεί στο σπίτι μας και συνεπώς ενισχύουν στην αποφυγή κάποιου πιθανού κρυολογήματος.

Ο ειδικός ευεξίας Δρ Tim Bond από το Puressentiel εξήγησε στη Mirror, πώς τα φυτά παίζουν τεράστιο ρόλο στην υγεία και την ευημερία μας, δηλώνοντας: «Τα αιθέρια έλαια που προέρχονται από τα φυτά βοηθούν στην καταπολέμηση των κρυολογημάτων και άλλων αναπνευστικών ασθενειών μειώνοντας τις τοξίνες, τις μούχλες, τους ιούς και τα βακτήρια εσωτερικού χώρου, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα του αέρα. Η κακή ποιότητα του εσωτερικού αέρα βοηθά στην εξάπλωση και επιδείνωση των αναπνευστικών ασθενειών. Ο καθαρισμός του αέρα με αιθέρια έλαια φυτικής προέλευσης που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του κρυολογήματος και της γρίπης και αυτά είναι παρά πολύ καλά νέα για την υγεία του ανοσοποιητικού μας».

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: 5 φυτά εσωτερικού χώρου που δε χρειάζονται πολύ φροντίδα και φως και θα αλλάξουν τη διακόσμηση του σπιτιού σας

Εικόνα
Τα 4+1 φυτά εσωτερικού χώρου που βοηθούν στην αποφυγή κρυολογήματος!

 

Τα 3+1 φυτά εσωτερικού χώρου που βοηθούν στην αποφυγή κρυολογήματος!

1. Ευκάλυπτος

Ο ευκάλυπτος εκτός από τον κήπο, μπορεί να μεταφερθεί και σε εσωτερικούς χώρους. Έχει εφαρμοστεί σε αμέτρητες θεραπείες αναπνευστικών παθήσεων που αντιμετωπίζουν κατά καιρούς ασθενείς και έχει έντονα ευεργετικές ιδιότητες στο κρυολόγημα και την γρίπη.

Εικόνα
eucalyptus

2. Λεβάντα

Η λεβάντα φημίζεται ότι είναι ένα ήπιο αλλά αποτελεσματικό βοήθημα ύπνου και όπως όλοι γνωρίζουμε, ο καλός ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη ισορροπία της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και την καταπολέμηση του κρυολογήματος και συνεπώς της γρίπης.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Δρ Bind, την συνιστά ανεπιφύλακτα για την κρεβατοκάμαρά μας!

Εικόνα
eucalyptus

3. Εχινάκεια

Το φυτό εχινάκεια έχει την δυνατότητα να ψηλώσει σε εσωτερικούς χώρους, αρκεί να είναι τοποθετημένη σε ένα μέρος ηλιόλουστο ή ακόμα και σε ένα κλειστό μπαλκόνι.

Η κύρια χρήση της εδώ και χρόνια, είναι για τη θεραπεία και την πρόληψη του κρυολογήματος και της γρίπης. Αυτό οφείλεται στο ότι διεγείρει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μέσω της αύξησης της αποτελεσματικότητας του φραγμού του βλεννογόνου, στις αναπνευστικές οδούς, όπως και αυτή της μύτης.

Πόρισμα ανάμεσα σε 14 μελέτες, έδειξε ότι η εχινάκεια μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης κρυολογήματος κατά περισσότερο από 50% και να συντομεύσει τη διάρκεια του κρυολογήματος κατά μιάμιση ημέρα!

Εικόνα
Echinacea

4. Αγγλικός κισσός

Ο αγγλικός κισσός ή αλλιώς English Ivy, έχει την δυνατότητα να ελαττώνει σημαντικά τις τοξίνες στον αέρα των εσωτερικών χώρων, όπως η φορμαλδεΰδη και επίσης την μούχλα, η οποία είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο το χειμώνα, λόγω της συμπύκνωσης.

Συγκεκριμένα η μούχλα, μπορεί να είναι πηγή ερεθισμού και φλεγμονής της αναπνευστικής οδού.

Εικόνα
Τα 4+1 φυτά εσωτερικού χώρου που βοηθούν στην αποφυγή κρυολογήματος!

Ρίξε μια ματιάΑντικείμενα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για βάζο ώστε να τοποθετήσουμε τα λουλούδια μας

Αγαπημένο