ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Εξοπλίσου με αυτά τα 5 φυτά που διώχνουν τα κουνούπια και απόλαυσε το καλοκαίρι στο μπαλκόνι

Είσαι γλυκοαίματη; Ορίστε η λύση
19.06.2022
1
'
Εξοπλίσου με αυτά τα 5 φυτά που διώχνουν τα κουνούπια και απόλαυσε το καλοκαίρι στο μπαλκόνι flowers

Ήρθε η ώρα να πεις αντίο στους ιπτάμενους εχθρούς αλλά και σε όλα αυτά τα αντικουνουπικά προιόντα που αναγκαζόσουν να χρησιμοποιήσεις ακόμη και αν θεωρούσες την μυρωδιά τους ανυπόφορη. 

Τα κουνούπια ίσως και να αποτελούν τα πιο ενοχλητικά έντομα με τα οποία θα έρθεις αντιμέτωπη το καλοκαίρι, κυρίως αν είσαι γλυκοαίματη.

Η καταπολέμηση των κουνουπιών μπορεί να γίνει με φυσικό τρόπο, χωρίς την απαραίτητη χρήση χημικών προϊόντων. Καθώς τα έτοιμα εντομοαπωθητικά που υπάρχουν στην αγορά περιέχουν ένα τοξικό που ονομάζεται DEET και είναι πολύ βλαβερό για την υγεία του ανθρώπου αλλά και του περιβάλλοντος.

Αν είσαι και εσύ μια από μας που υποφέρουμε από τα άπειρα τσιμπήματα κουνουπιών τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος. Συνέχισε την ανάγνωση γιατί σου έχουμε μερικά φυτά που λειτουργούν ως φυσικά αντικουνουπικά! 

Ίσως σε ενδιαφέρει ακόμη: Αντικουνουπικό: Πως να διαλέξεις το κατάλληλο για το σώμα σου

5 Φυτά που απωθούν τα κουνούπια: 

Σιτρονέλα 

Η Σιτρονέλα είναι ένας πολυετής ποώδης θάμνος. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό φυτό (αντέχει σε θερμοκρασίες από 0-40 οC. Τα φύλλα του είναι αρκετά αρωματικά (άρωμα λεμονιού), έχουν παλαμοειδές σχήμα και είναι χνοώδη. Μπορεί να φυτευτεί σε παραθαλάσσιες περιοχές. Υπάρχει και ποικιλίες με δίχρωμα φύλλα.

Εικόνα
Citronella grass

Ευκάλυπτος 

Ο Ευκάλυπτος είναι αειθαλές δέντρο. Όσο μεγαλώνει το δένδρο το εξωτερικό τμήμα του κορμού αποφλοιώνεται αφήνοντας έναν λευκό – γκρι λείο κορμό. Έχει γρήγορη ανάπτυξη. Είναι πολύ κοινό δέντρο σε πάρκα και αλσύλια. Τα άνθη του είναι λευκά και όταν γονιμοποιηθούν γίνονται γκρίζες κάψες με 3 έως 6 εγκοπές.

Με τη χρήση του ευκάλυπτου απαλλάχθηκαν από την ελονοσία τα λουτρά Κυλλήνης, όπου οι σιδηρόδρομοι Πελοποννήσου δημιούργησαν ευκαλυπτοφυτεία.

Εικόνα
Eucalyptus

Βασιλικός  

Ο βασιλικός είναι ετήσιο αρωματικό φαρμακευτικό φυτό, με ποώδη ανάπτυξη, της οικογένειας των Χειλανθών. Υπάρχουν αρκετές ποικιλίες με διαφοροποίηση του μεγέθους του φυλλώματος και του χρώματος. Υπάρχουν λεπτόφυλλοι και πλατύφυλλοι βασιλικοί, πράσινοι ή σκουρόχρωμοι.

Όλες οι ποικιλίες έχουν το χαρακτηριστικό, υπέροχο άρωμα ειδικά όταν τρίψουμε τα φύλλα στα χέρια μας και όλες οι ποικιλίες έχουν απωθητική δράση για τα κουνούπια και άλλα έντομα. Σε ορισμένες Αγγλόφωνες χώρες, είναι γνωστός και ως «Βότανο του Αγίου Ιωσήφ».

Κατάγεται από την Ινδία από την οποία εξαπλώθηκε πριν από 4.000 στην Αίγυπτο, στην αρχαία Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Εικόνα
basil

Λεβάντα 

Η λεβάντα ανήκει και αυτή στην οικογένεια των χειλανθών (Labiatea). Είναι πολυετές φυτό με όμορφες, έντονα αρωματικές ταξιανθίες που αναπτύσσονται στο φυτό από την άνοιξη έως και το φθινόπωρο. Έχει εξαιρετική ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Τα αιθέρια έλαια της λεβάντας χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία στην παραγωγή αρωμάτων, σαπουνιών και άλλων προϊόντων ενώ έχουν αντισηπτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Απομακρύνει πολύ αποτελεσματικά το σκόρο και τα κουνούπια.

Εικόνα
lavender

Διάβασε εδώ: Κουνούπια τέλος! Οι φυσικοί τρόποι για να τα διώξεις από κάθε δωμάτιο και από το μπαλκόνι

Λουίζα 

Η λουίζα είναι καλλωπιστικό, αρωματικό και φαρμακευτικό. Έχει πολύ όμορφη, ακανόνιστη ανάπτυξη και χρειάζεται υποστύλωση εξαιτίας των λεπτών κλαδιών της. Τα φύλλα της είναι λογχοειδή και τα άνθη είναι μικρά με έντονο άρωμα σαν λεμόνι. Ανθίζει το καλοκαίρι.

Φυτεύεται σε κήπους ή σε γλάστρες στο μπαλκόνι και αντέχει ακόμα κι αν δεν ποτίζεται συχνά. Το αιθέριο έλαιο της έχει φαρμακευτικές ιδιότητες, χρησιμοποιείται στην παραγωγή εντομοαπωθητικών σκευασμάτων.

Εικόνα
verbena
Αγαπημένο