ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Έντονος βήχας που δε σταματάει; Αυτός είναι ο νούμερο ένα φυσικός τρόπος για να τον αντιμετωπίσετε άμεσα

Απαλλαγείτε από το βήχα άμεσα και εύκολα!
14.01.2023
1
'
Έντονος βήχας που δε σταματάει; Αυτός είναι ο νούμερο ένα φυσικό τρόπος για να τον αντιμετωπίσετε άμεσα istock

Ανησυχία έχει επικρατήσει τον τελευταίο καιρό λόγω του νέου σαρωτικού κύματος γρίπης, κορονοϊού και ιώσεων. Οι ειδικοί καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και οι υγειονομικές αρχές είναι επί ποδός καθώς εκτιμάται πώς θα υπάρξει νέα έκρηξη μετά τις γιορτές.

Το κοινό σύμπτωμα που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού είναι ο έντονος βήχας και ο πονόλαιμος που δυσκολεύουν την κατάποση και δυσχεραίνουν την αναπνοή, ενώ διακόπτουν τον ύπνο, γεγονός που οδηγεί σε μια συνεχόμενη κόπωση.

Εκτός από την αγωγή που θα σας συστήσει ο γιατρός ανάλογα με τη διάγνωση, υπάρχουν και μερικά γιατροσόφια που μπορούν να βοηθήσουν αισθητά στη «μάχη» ενάντια στον επίμονο βήχα.

Δείτε επίσης: Νιώθεις συνεχώς κόπωση; Αυτή είναι η βιταμίνη που λείπει από τον οργανισμό σου και δυναμώνει τους μύες

Πώς να αντιμετωπίσω φυσικά το βήχα;

Εικόνα
βηχας λυση

Οι γαργάρες με αλατόνερο μπορούν να ανακουφίσουν τον πονόλαιμο, ενώ επίσης μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε και τη ρινική συμφόρηση.

Αρκετές έρευνες ανακάλυψαν ότι οι γαργάρες, τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα, με χλιαρό αλατόνερο μπορούν να μειώσουν το οίδημα στο λαιμό βοηθώντας να αποβληθούν οι παράγοντες ερεθισμού ή τα βακτήρια.

Συγκεκριμένα, ένα διάλυμα με αλάτι μπορεί να απομακρύνει τα περιττά υγρά από τους φλεγμένοντες ιστούς στον λαιμό, με αποτέλεσμα να ελαττώνεται ο πόνος που νιώθει ο ασθενής. Το αλατόνερο μαλακώνει επίσης την παχιά βλέννα που επιστρώνει τον λαιμό, διευκολύνοντας έτσι την αποβολή της και μαζί την απομάκρυνση κάθε τυχόν ερεθιστικής ουσίας (όπως τα αλλεργιογόνα, τα βακτήρια και οι μύκητες) που παγιδεύεται σε αυτήν.

Εικόνα
βηχας λυση

Η δράση του αλατόνερου δεν φαίνεται να έχει μόνο θεραπευτικές ιδιότητες, έχει και προληπτικές και θεωρείται ιδανική για όσους ψάχνουν μια μέθοδο να προλάβουν τα έντονα συμπτώματα.

Μια άλλη λύση είναι οι γαργάρες με μείγμα ζεστού νερού με λίγες σταγόνες λεμόνι και μέλι.

Μάθετε ακόμα: Κορονοϊός, κρυολόγημα, γρίπη, αλλεργίες: Ποιες είναι οι κύριες διαφορές τους και πως θα καταλάβετε τι έχετε;

Αγαπημένο