ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Eισπνεόμενες συσκευές νέας γενιάς με σεβασμό στο περιβάλλον

Η επόμενη γενιά "εισπνοής"
20.02.2021
3
'
asthma_ygeia

Έχεις σκεφτεί κάθε φορά που χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις μια συσκευή εισπνοής για το άσθμα σου ή άλλη πάθησή σου πόσο επιβαρύνεται το περιβάλλον; Και πόσα εκατομμύρια ανθρώπων χρειάζονται να κάνουν το ίδιο και πόση μπορεί να είναι η συνολική επιβάρυνση. Σίγουρα όχι. Σίγουρα θα έπρεπε.

Κάτι όμως φαίνεται να πάει να αλλάξει πάνω σε αυτό με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Και ένας από αυτούς είναι η ανάπτυξη φαρμάκων που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον από την φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca. . 

Στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum - WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, η AstraZeneca λαμβάνοντας τα δεδομένα της επιστήμης για την κλιματική αλλαγή παρουσίασε το πρόγραμμα της για ανάπτυξη συσκευών εισπνοής επόμενης γενιάς με προωθητικά αέρια που παρουσιάζουν σχεδόν μηδενική επιβάρυνση στο φαινόμενο του θερμοκηπίου (Global Warming Potential - GWP).

asthma_giatros_ygeia

Σχετικά με τις συσκευές εισπνοής επόμενης γενιάς

Πιο συγκεκριμένα η φαρμακευτική εταιρεία δεσμεύεται έως το 2025, να παρουσιάσει συσκευές εισπνοής επόμενης γενιάς για τη θεραπεία του άσθματος και της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), με χρήση προωθητικών αερίων που παρουσιάζουν σχεδόν μηδενικό δυναμικό συμβολής στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Αναμένεται ότι το προωθητικό αέριο που χρησιμοποιείται στις δοσομετρικές συσκευές εισπνοής υπό πίεση επόμενης γενιάς (pMDI) θα παρουσιάσει δυναμικό συμβολής στο φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 90-99% χαμηλότερο, σε σχέση με αυτό των προωθητικών αερίων που χρησιμοποιούνται σε παλαιότερες συσκευές εισπνοής. 

Σχετικά με το “AZ Forest”

Παράλληλα με τις προσπάθειες εξάλειψης των εκπομπών άνθρακα από τα επιχειρησιακά της κέντρα, η AstraZeneca αναγνωρίζει επίσης την άμεση σχέση της αναδάσωσης και του θετικού αντίκτυπου που μπορεί αυτή να έχει στο κλίμα και την ανθρώπινη υγεία. Τα δέντρα απομακρύνουν με φυσικό τρόπο CO2 και διαδραματίζουν πρωταρχικό ρόλο στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της περιλαμβάνεται και η πρωτοβουλία “AZ Forest” που αφορά δράσεις αναδάσωσης με την αξιοποίηση 50 εκατομμύριων δέντρων, την επόμενη πενταετία. Τα πρώτα δέντρα θα φυτευτούν στην Αυστραλία ενώ θα ακολουθήσουν η Γαλλία, η Ινδονησία και άλλες χώρες. Οι δράσεις θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τις εθνικές κυβερνήσεις και την Μ.Κ.Ο “One Tree Planted” που έχει ως αντικείμενο, δράσεις αναδάσωσης σε όλο τον κόσμο. Αυτή η πρωτοβουλία, μάλιστα, υποστηρίζει την πλατφόρμα που παρουσίασε πρόσφατα το WWF. 

Αγαπημένο