ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Βελονισμός και παραδοσιακή κινέζικη ιατρική

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την πιο δημοφιλή εναλλακτική θεραπεία.
3
'
velonismos-ti-einai

Η Κινέζικη Ιατρική έχει στόχο να διαγνώσει από που προέρχεται το πρόβλημα μέσα από την κατανόηση των ίδιων των ασθενών, παρά για την ίδια την ασθένεια. Δηλαδή να βρει τα προβλήματα που προκαλεί ο ίδιος τους ο εαυτός και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας ασθενής, πόσο μάλλον την εποχή που διανύουμε. Το άγχος, η στεναχώρια και γενικά όλα αυτά που μας «ρίχνουν» ψυχολογικά, είναι βέβαιο πλέον πως ευθύνονται για ό,τι μας προκαλεί «κακό» και οργανικά. Ο βελονισμός αποτελεί μέρος της κινέζικης ιατρικής και είναι από τις αρχαιότερες τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν στον πλανήτη από το 2700 π.Χ, και είναι βασισμένος και εμπνευσμένος στην κινέζικη φιλοσοφία.  

Ανθρώπινο σώμα και βελονισμός

Το ανθρώπινο σώμα έχει την φλεβική, αρτηριακή και λεμφική κυκλοφορία, καθώς και το νευρικό σύστημα. Εκτός από αυτά υπάρχει και το ενεργειακό, ένα ειδικό σύστημα το οποίο έχει τους μεσημβρινούς, μέσα από τους οποίους κυκλοφορεί η «ζωτική ενέργεια». Η τοποθέτηση της ιδιαίτερα λεπτής βελόνας στα ειδικά βελονιστικά σημεία, επιτρέπει στον θεραπευτή να διαχειριστεί την ενέργεια που κυκλοφορεί μέσα από τους μεσημβρινούς, επαναφέροντας στην φυσιολογική κατάσταση, την ψυχική και σωματική ισορροπία του οργανισμού. Τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα, μας ενθαρρύνουν διότι χρησιμοποιούνται ήδη στον οξύ μετεγχειρητικό πόνο, σε σύνδρομα χρόνιου πόνου (οσφυαλγία, αυχεναλγία, μυοπεριτονιακό σύνδρομο, ινομυαλγία, τενοντίτιδες κ.α.)

velonismos-ofeli

Επίσης η αρχαία αυτή τεχνική επιβεβαιωμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχει σκοπό:

  • Να θεραπεύσει μια ποικιλία παθήσεων
  • Να σταματήσει τον χρόνιο πόνο
  • Να προλάβει στην εκδήλωση ασθενειών
  • Να ανακουφίσει τον ασθενή από τα αρνητικά συμπτώματα μιας ασθένειας
  • Να ελαττώσει τα φάρμακα σε χρόνιες παθήσεις (ημικρανίες, κεφαλαλγίες, πάρεση προσωπικού νεύρου, ιλίγγους και εμβοές, δερματικά προβλήματα κ.α.)
  • Να βοηθήσει στην βελτίωση του ύπνου και της ψυχολογίας - διάθεσης
  • Να βοηθήσει στην μείωση και βελτίωση της παχυσαρκίας, του καπνίσματος και του αλκοολισμού

velonismos-vasikes-arxes

Η διεθνής εταιρεία μελέτης του πόνου (IASP), έχει επανειλημμένως ασχοληθεί με την αναλγητική δυνατότητα του βελονισμού. Έχουν δημοσιευθεί κατάλογοι από τις έρευνες στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό Pain και εκεί βλέπουμε την αποτελεσματικότητα του βελονισμού στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου. Να προσθέσουμε επίσης ότι χρησιμοποιείται από πολλούς αθλητές παγκοσμίου επιπέδου στο ΝΒΑ, NFL, MMA, παλαιστές και πυγμάχους, ποδοσφαιριστές, τενίστες κ.τ.λ. στην διαχείριση του άγχους προαγωνιστικά, στο boost των ικανοτήτων τους, στην συγκέντρωσή τους, καθώς και στην μυϊκή τους αποκατάσταση ενεργοποιώντας και ξεκουράζοντας το νευρικό και μυϊκό τους σύστημα ανώδυνα, βοηθώντας τον εγκέφαλο να εκκρίνει ενδορφίνες και ειδικές ορμόνες που βοηθούν σε όλα τα παραπάνω με απόλυτα φυσικό τρόπο!

Αγαπημένο