ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Βασιλακόπουλος: Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του ιού είναι το εμβόλιο

Στην εκπομπή Καλοκαίρι Μαζί μίλησε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15-17 ετών.
13.07.2021
2
'
See the video
εμβολιασμός

«Δεν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο αντιμετώπισης του κορονοϊού εκτός από τον εμβολιασμό», τόνισε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί».

Όσον αφορά τα νέα μέτρα, ο κ. Βασιλακόπουλος, είχε χαρακτηριστικά πως είναι «κοινή λογική», οι εσωτερικοί χώροι να λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους.

Μιλώντας για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σημείωσε ότι όσοι εργάζονται σε νοσοκομεία πρέπει να προστατευτούν όπως και οι νοσηλευόμενοι.

Σχετικά με τις επικρίσεις για ελλιπή ενημέρωση, ο κ. Βασιλακόπουλος, σημείωσε ότι η ενημέρωση είναι ενδελεχέστατη. «Δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή ασαφείς πληροφορίες, υπάρχει μόνο φόβος ο οποίος μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με σωστή ενημέρωση», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον συνδυασμό εμβολίων, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν κλινικές μελέτες που να δείχνουν αν αυτό είναι αποτελεσματικό.

Για τον εμβολιασμό σε παιδιά ηλικίας 15-17 ετών και τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται, είπε ότι μέχρι τώρα έχουμε τρεις θανάτους από παιδιά κάτω των 18 ετών. «Το να νοσήσει ένα παιδί και να μπει σε ΜΕΘ είναι μια τραυματική εμπειρία τόσο για το παιδί όσο και για την οικογένεια του», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Όσο αφήνουμε τον ιό να μεταδίδεται δεν θα έχουμε μόνο την μετάλλαξη Δέλτα, η οποία δεν έχει μικρότερη βαρύτητα από ότι ο προηγούμενος ιός», είπε και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και να μην φοβούνται.

Διάβασε ακόμα: Ποιο εμβόλιο έχει περισσότερες παρενέργειες στις γυναίκες και ποιο στους άνδρες;

Αγαπημένο