ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αντιμετωπίζεις πρόβλημα ακμής; Αυτή είναι η λύση που δεν έχεις δοκιμάσει και έχει πραγματικά αποτελέσματα

Τι έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου της Αμβέρσας;
27.12.2022
1
'
Αντιμετωπίζεις πρόβλημα ακμής; Αυτή είναι η λύση που δεν έχεις δοκιμάσει και έχει πραγματικά αποτελέσματα istock

Πολύς κόσμος έρχεται αντιμέτωπος με το συχνό πρόβλημα της ακμής στο δέρμα, από νεαρές ηλικίες μέχρι και ενήλικες.

Ένα ποσοστό που φτάνει το 80% των ανθρώπων, ηλικίας από 11 έως 30 ετών, φαίνεται ότι εμφανίζει τουλάχιστον μία ήπια μορφή ακμής σε κάποια φάση της ζωής του.

Εικόνα
Πως τα προβιοτικά βοηθούν στην καταπολέμηση της ακμής;

Ουσιαστικά κατά την ακμή, οι πόροι του δέρματος φράσσονται από τρίχες, σμήγμα, βακτήρια και νέα κύτταρα. Έτσι αναπτύσσονται σπυράκια, κυρίως στο πρόσωπο, το στήθος, τους ώμους όσο και στο πάνω μέρος της πλάτης!

Πιθανές αιτίες μπορεί να είναι η κληρονομικότητα, οι ορμονικές διαταραχές, το στρες, ακόμα και η χρήση ακατάλληλων καλλυντικών.

Ο τρόπος καταπολέμησης της ακμής συμπεριλαμβάνει τοπικά αντιβιοτικά, τα οποία εφαρμόζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, φαρμακευτικές αγωγές για την απομάκρυνση της ακμής είναι πιθανό να δημιουργήσουν διαταραχή του δερματικού φραγμού, με αποτέλεσμα να υπάρξει ξηρότητα και ερεθισμός στο δέρμα.

Μια άλλη λύση λοιπόν είναι τα προβιοτικά, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά έρευνα του Πανεπιστημίου της Αμβέρσας.

Για την επίτευξη των σωστών αποτελεσμάτων, οι επιστήμονες της έρευνας χρησιμοποίησαν μία ομάδα βακτηρίων που ονομάζονται γαλακτοβάκιλλοι και συνδέονται με το έντερο και το ουρογεννητικό σύστημα.

Δείτε επίσης: Εμβόλιο γρίπης: Αυτές είναι οι κατηγορίες πολιτών που θα μπορούν να εμβολιάζονται έναντι της γρίπης δωρεάν και χωρίς συνταγή

Εικόνα
Πως τα προβιοτικά βοηθούν στην καταπολέμηση της ακμής;

Η μελέτη έδειξε λοιπόν ότι συγκεκριμένα στελέχη τους μεταβάλουν το μικροβίωμα του δέρματος με θετικό τρόπο και μειώνουν αισθητά τις βλάβες της ακμής.

Τα βακτήρια αυτά είναι ασφαλή, αφού παράγουν γαλακτικό οξύ ως αντιμικροβιακό μόριο και μειώνουν την ανάπτυξη των ανταγωνιστικών βακτηρίων. Επίσης ενισχύουν την μείωση της φλεγμονής.

Εικόνα
Πως τα προβιοτικά βοηθούν στην καταπολέμηση της ακμής;

Τέλος για να μπορέσουν αυτά τα βακτήρια να είναι κατάλληλα για εφαρμογή, οι επιστήμονες της έρευνας, έφτιαξαν μια κρέμα με μικροκάψουλες που περιλάμβαναν τους μικροοργανισμούς αυτούς.

Οι ερευνητές εφάρμοσαν την κρέμα αυτή σε άτομα με ήπια έως μέτρια ακμή -σε καθημερινή βάση- και το αποτέλεσμα έδειξε ότι η παρέμβαση ελαχιστοποίησε με επιτυχία τις φλεγμονώδειςς βλάβες στο δέρμα των ασθενών.

Μάθετε ακόμα: Γιατί σε κάποιους δεν αποκαθίσταται πλήρως η αίσθηση της όσφρησής μετά τον κορονοϊό;

Φωτογραφικά Πρακτορεία: iStock

Αγαπημένο